На Донеччині правоохоронці затримали бойовика, який знущався над полоненими - ГПУ (фото)

Слідство встановило 11 військовослужбовців, які потерпіли від дій бойовика.

Затриманий бойовик. Фото:прес-служба ГПУ

Правоохоронці затримали в Донецькій області терориста ОРДО, який підозрюється у жорстокому поводженні з полоненими українськими військовослужбовцями. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу ГПУ.

За інформацією відомства, громадянина України П. затримали 10 лютого в місті Сватово. Він підозрюється у тому, що в період із серпня по грудень 2014 року в складі терористичної організації "ДНР" незаконно утримував у приміщенні СБУ в Донецьку полонених військових ЗСУ.

При цьому, всупереч Женевській конвенції, "застосовував до них фізичне насильство, наносив побої, мордував, погрожував вбивством, вчиняв інші дії, які створювали загрозу їх здоров’ю і життю".

Слідство встановило 11 військовослужбовців, які потерпіли від дій бойовика.

11 лютого затриманому повідомили про підозру за ст. 258-3 (участь у терористичній організації), ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни проти України) та ст. 438 (порушення законів і звичаїв війни) Кримінального кодексу. Також терориста взято під варту строком на два місяці.

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...