На Івано-Франківщині екс-беркутівець зламав носа 14-річному підлітку (фото, відео)

Затриманий чоловік – колишній боєць АТО та екс-беркутівець. Кілька років тому він звільнився з правоохоронних органів і став приватним охоронцем.

Ілюстрація:expres.ua

На Івано-Франківщині колишній учасник АТО та екс-беркутівець побив 14-річного хлопця за те, що нібито він побив його сина. Однак постраждалі хлопці стверджують, що взагалі не знають одне одного. Про це пишуть Надзвичайні новини, зазначають Патріоти України.

14-річний Юрко зараз оговтується після операції. У хлопця зламаний ніс.

14-річний постраждалий Юрко

«Стан хлопчика при поступленні середньої тяжкості. Проведена редресація кісток носа», - каже лікар Івано-Франківської обласної дитячої лікарні Володимир Семенюк.

Травму хлопчина дістав на очах у десятків очевидців. Його вдарив батько одного з учнів молодшого класу.

«Я вийшов через дорогу, побачив своїх друзів з якимось незнайомцем, та жінку. Я підійшов туди, привітався. Незнайомець сказав, що ви мене також знаєте, і раптово вдарив мене по носі. Почала кров текти, я дихати не міг», - розповідає постраждалий Юрій.

Хлопець одразу зателефонував своїм батькам, які теж прибігли на місце розбірок.

«Я спитала, за що він вдарив мого сина. Він витягнув пістолет і почав погрожувати, мене бити, чоловіка бити, і сказав, що він усіх постріляє», - розповідає матір постраждалого Надія.

Саме в цей момент під’їхали патрульні, які розповідають, що чоловік був не тільки зі зброєю, а ще й у бронежилеті.

«Він ішов на співпрацю, сам показав, де у нього зброя. Було розряджено дану зброю та виявлено, що змінена конструкція боєприпасів. Тобто вони вже були не травматичної дії, а бойової», - розповідає інспектор патрульної поліції м. Івано-Франківськ Петро Поварчук.

Затриманий чоловік – колишній боєць АТО та ще й екс-беркутівець. Кілька років тому він звільнився з правоохоронних органів і став приватним охоронцем.

Колишній АТОвець та екс-беркутівець Віталій Мельничук

Чоловік пояснює, чому напав на 14-річного Юру. Виявляється, він просто хотів поквитатися за свого сина, якого того ж дня побили старшокласники. Його син Віталій дістав тяжку травму голови і нині теж у лікарні.

Постраждалий син АТОвця Віталій

«Вони мене штовхали, починали щось до мене говорити, обзивали і мене хтось ззаду вдарив. Я лежав на землі, а вони мене били», - розповідає Віталій.

Своїх кривдників хлопець не знає, але переконаний: це старші хлопці з його ж школи.

«Це були учні, які на рік старші від мене, і могли бути навіть ще старші - з 10-11 класів. Їх було багато», - каже постраждалий.

Натомість 9-класник Юрій запевняє, що молодшого не бив, адже він теж його майже не знає. Атовець про сутичку з школярем не шкодує, зараз він міняє свідчення і запевняє, що нікого не бив.

«Особисто я нікого не вдарив, можливо хлопець об мене вдарився», - каже Віталій Мельничук.

У школі, де навчаються обидва постраждалі, конфлікт між учнями та батьками не коментують, але на камеру розповідають, що хлопці ніколи не сварилися. За фактом сутички правоохоронці таки відкрили кримінальне провадження. Тепер батькові, що побив 9-класника загрожує подвійна відповідальність.

«Внесенно відомість до ЄРДР за ст.125 (нанесення тілесних ушкоджень) і за ст. 129 (погроза вбивства), тобто він погрожував розправою батькам», - говорить заступник начальника Івано-Франківського відділу поліції Ярослав Кульчицький.

9 з 10 солдат на передовій мають проблеми з ігроманією, - нардеп Гончаренко

четвер, 28 березень 2024, 20:41

Військові звертають увагу на появу нової проблеми - епідемії ігроманії, зокрема, в лавах ЗСУ на передовій. Про цю проблему пишуть в соцмережах, передають Патріоти України. Як зазначив народний депутат Олексій Гончаренко, це не просто проблема: 9 з 10 с...

Програма житлових контейнерів 2.0: У Берліні з'являться додаткові місця для біженців з України

четвер, 28 березень 2024, 20:14

У кількох районах Берліна планують збудувати 16 центрів для біженців на понад 6 тис. місць, а також найближчим часом додадуть 1 тис. місць у колишньому аеропорту Тегель. Про це повідомив мер міста Кай Вегнер, повідомляють Патріоти України з посиланням ...