"На керівних посадах в Нацгвардії знаходяться "відверті сепаратисти", - Білецький

Екс-комбат "Азова" анонсував розкриття корупції в Національній гвардії, що він найближчим часом опублікує разом з командою волонтерів.

Андрій Білецький. Фото: "ВКонтакте"

Ситуація у Національній гвардії України "абсолютно ненормальна для третього року війни", вважає позафракційний народний депутат, лідер "Національного корпусу" Андрій Білецький. Його заяву опубліковано на офіційній сторінці полку "Азов" "ВКонтакте", повідомляють Патріоти України.

Білецький стверджує, що на керівних посадах в Нацгвардії знаходяться "відверті сепаратисти", а в структурі процвітає систематична корупція. "Я звинувачую керівництво Нацгвардії в прямому покриванні офіцерів-сепаратистів. Останні приклади, які з'явилися в медіа-просторі, – поза будь-якого розуміння. Командир Центрального оперативно-територіального об'єднання Нацгвардії, полковник Олександр Голяков – сепаратист", – зазначив Білецький.

За його словами, в лютому 2014 року Голяков під прапорами Партії регіонів створював криворізький "Антимайдан" і закликав людей записуватися в "Криворізьку гвардію". "Подібні гвардійці вбивали учасників Революції, а пізніше стали ключовою силою в захопленнях ОДА і розхитування ситуації в Україні в цілому. Приклад іншого характеру – полковник Юрій Колмик, заступник командира військової частини 3057. Під час наступу військ у Криму та на Донбасі цей офіцер активно приєднався в соцмережах до тих, хто пропагував "ДНР" та приєднання до Росії", – додав Білецький.

Він підкреслив, що на окупованій території затримали трьох українських медсестер, "хоча відомо, що ці поїздки здійснюють офіцери". "Їх не затримують, вони повертаються з окупованих територій і далі залишаються командувати. Діє система домовленостей з ворогом. І ця ситуація відома вищому керівництву Національної гвардії", – упевнений Білецький.

Екс-комбат "Азова" анонсував розкриття корупції в Національній гвардії, що він найближчим часом опублікує разом з командою волонтерів: "Ми вже маємо докази того, що ця система краде кожну третю гривню". Білецький також поскаржився на "систематичне знищення добровольчих батальйонів", яке проводить керівництво Нацгвардії.

Лідер "Національного корпусу" звернувся до Президента України Петра Порошенка, головного військового прокурора Анатолія Матіоса, міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та голови СБУ Василя Грицака з вимогою покласти край нинішній ситуації в Нацгвардії.

Символ незламності українського духу: У Києві з'явився рекордний мурал з Залужним (фото)

четвер, 2 травень 2024, 13:30

У Києві з'явився найбільший мурал, присвячений колишньому Головнокомандувачу Збройних сил України Валерію Залужному, повідомляють Патріоти України. "Ми це зробили! Наш перший і далеко не останній рекорд! Пишаюся тим, що ми робимо і пишаюся тими з ким м...

Бідолашна думала, що допомогла ЗСУ: Студент ошукав жительку Одеси на понад мільйон гривень

четвер, 2 травень 2024, 12:52

Нацполіція повідомила, що викрито шахрая, який під виглядом відомого волонтера ошукав жительку Одеси на понад мільйон гривень. У повідомленні пресслужби відомства йдеться, що у поліцію звернулася 45-річна одеситка, яка втратила на війні рідну людину і ...