На Харківщині біля будинку депутата-землевласника спрацювала вибухівка

Сергій Васенін, депутат Богодухівської райради від партії "Відродження" очолює постійну комісію з політико-правових питань, депутатської діяльності та місцевого самоврядування.

Ілюстрація:tv4.te.ua

Підприємцем, біля будинку якого в Харківській області спрацював вибуховий пристрій, виявився депутат Богодухівської райради від партії "Відродження" Сергій Васенін. Інформацію про це кореспондентові Depo.Харків підтвердило джерело в правоохоронних органах, передають Патріоти України.

Згідно з інформацією на сайті райради, Васенін очолює постійну комісію з політико-правових питань, депутатської діяльності та місцевого самоврядування. З грудня 2012 року Васенін очолює селянське (фермерське) господарство (СФГ) "Промінь".

У декларації про доходи за 2016 рік Васенін вказав, що є власником кількох земельних ділянок. Так, він володіє двома ділянками в селищі Павлівка Богодухівського району, де й проживає, площею 2,5 тис. кв м та 1,06 тис. кв м. Ще одну ділянку площею 38,2 тис. кв м Васенін має у селищі Губарівка. Чотири ділянки площею 41,5 тис. кв м, 42,3 тис. кв м, 54,8 тис. кв м, 45,2 тис. кв м депутат райради має в селищі Дмитрівка.

Також він володіє будинком площею 114,3 кв м у селищі Павлівка. Власником цих об'єктів Васенін став у період з 1999 (у 1999 році він став власником земельної ділянки в селищі Дмитрівка, тоді йому було 17 років) по 2016 роки.

У 2011 році депутат придбав автомобіль ВАЗ 21213 того ж року випуску.

Васенін володіє 25% СФГ "Промінь". Його дружина Ірина Васеніна є власницею ТОВ "ТЦ Багдад". Саме цей торгівельний центр депутат вказав у декларації як основне місце роботи.

У минулому році на основній роботі Васенін заробив 23 350 грн, робота в СФГ "Промінь" принесла йому в загальній сумі понад 500 тис. грн (зарплата, доходи від надання майна в оренду та дивіденди). Ще понад 600 тис. грн депутат отримав від підприємницької діяльності, понад 130 тис. грн – проценти від банку "Грант", 10 773 – проценти від "Приватбанку".

На банківському рахунку в "Гранті" Васенін тримає понад 100 тис. доларів, готівкою – 75 тис. доларів, 520 тис. грн. На банківському рахунку в "Приватбанку" він має 3,3 тис. грн.

Як повідомлялося раніше, 14 червня о 4:50 до Богодухівського відділу поліції надійшло повідомлення від мешканця села Павлівка Богодухівського району про те, що невідомі розбили скло в його домоволодінні. На відстані 80 см від домоволодіння заявника поліцейські виявили заглиблення в землі глибиною 10 см.

З місця вилучені металеві фрагменти невстановленого вибухового пристрою. Постраждалих осіб немає, займання не сталося. Відкрите кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

Що буде, якщо ТЦК не встигнуть за 60 днів обробити заявку на оновлення даних - роз'яснення юриста

понеділок, 29 квітень 2024, 2:35

Відповідно до нового закону про мобілізацію в Україні, чоловікам призовного віку буде потрібно протягом 60 днів уточнити свої облікові дані у Центрах комплектування. Електронне оновлення даних ще не працює. За нинішніх умов ТЦК доведеться ставити на об...

Польща готує нові правила для українців із простроченими документами: Що треба знати

неділя, 28 квітень 2024, 21:25

Усі рішення про тимчасовий захист для громадян України, які перебувають у Польщі, включено до окремого закону, передають Патріоти України. За кілька днів польська влада представлять оновлений варіант цього документа, в якому буде враховано рішення уряд...