На Херсонщині встановили пам'ятник кримчанам, які загинули на Донбасі (фото)

У церемонії відкриття монумента взяли участь члени сімей загиблих воїнів, їх бойові побратими, учасники АТО, представники влади та громадськості.

Пам'ятник загиблим у зоні АТО кримчанам на Херсонщині. Фото: "Громадське"

Пам'ятник кримчанам, загиблим в зоні АТО, відкрили сьогодні в селі Ставки Каланчацького району Херсонської області. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Громадське радіо.

Монумент у вигляді козацького хреста відкрили на трасі Каланчак-Армянськ в шести кілометрах від адміністративного кордону з окупованим Кримом. На плитах меморіалу викарбувані прізвища 21 бійця Збройних Сил України, підрозділів МВС і добровольчих батальйонів. Вони загинули під час бойових дій в Донбасі в 2014-2016 роках.

Пам'ятник споруджено з ініціативи благодійного фонду "Героїка" за підтримки небайдужих жителів Херсонщини. У церемонії відкриття монумента взяли участь члени сімей загиблих воїнів, їх бойові побратими, учасники АТО, представники влади та громадськості.

Як розповів керівник фонду "Героїка" Павло Подобід, батьки двох загиблих бійців, сім'ї яких зараз живуть в Криму, не змогли взяти участь в церемонії відкриття, так як їх не випускає на материкову Україну окупаційна влада півострова. Священики УПЦ КП відслужили поминальну літургію та освятили пам'ятник.

У кращих "скрепних традиціях": Уродженець Чечні програв жорстким нокаутом, але його команда побила переможця (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:42

У Відні, Австрія, відбувся вечір боксу, який завершився грандіозним скандалом, повідомляють Патріоти України. У рингу зійшлися уродженець Росії Мансур Ельсаєв (18−1, 16 КО), який виступає під прапором Австрії, і кубинець Карлос Альберто Ламела (8−3, 5 ...

На гомілках була важка плита: У Німеччині знайшли могилу "зомбі" бронзового століття (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:28

Археологи, які ведуть розкопки у Східній Німеччині, виявили могилу віком 4200 років недалеко від Оппіна в Саксонії-Ангальт. У ній був скелет людини, яку вважали зомбі. Ця могила проливає світло на забобони європейців бронзового століття, зазначають Пат...