На Київщині поліція відпустила "збоченця", якого затримали місцеві мешканці (фото)

За словами правоохоронців, склад злочину поки що не доведений.

Затриманий збоченець. Фото:прес-служба ГУ НП у Київській області

У Київській області місцеві жителі затримали чоловіка, якого запідозрили в спробі розбещення школярки - незнайомець пропонував 8-річній дитині гроші за фотосесію в лісі. Поліцейські доставили чоловіка до відділу, після чого відпустили, передають Патріоти України.

Сьогодні місцеві жителі бояться, що молодий чоловік знову спробує наблизитися до дітей. За словами начальника прес-служби ГУ Нацполіції Київщини Миколи Жуковича, "збоченця" затримували місцеві жителі разом із поліцейськими, які якраз були поблизу.

"На місце прибула слідчо-оперативна група, після чого чоловіка доставили в райвідділ, де було встановлено його особу. Однак його не затримували, оскільки говорити, що чоловік щось хотів зробити з дитиною, ми поки не можемо. Склад злочину не доведено", - розповів Жукович.

За словами спікера обласної поліції, на сьогоднішній день відкрито кримінальне провадження за фактом ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство). Але стаття може бути перекваліфікована.

"Поліцейські повинні були у присутності батьків і психологів опитати дитину. Але батьки цієї можливості не надали. Якби дитина дала свідчення, тоді стаття могла бути змінена. Як склалася ситуація сьогодні, поки сказати не можу", - розповів Жукович. Він також зазначив, що в поліції є заява батьків школярки.

На думку київського юриста Євгена Грушовця, поліція сьогодні не проводить профілактику злочинів, а багатьом затриманим запобіжний захід не обирається.

"Стан правоохоронної системи плачевний. У разі вчинення не тяжких злочинів, суди навіть міру запобіжного заходу не обирають", - розповів він.

Юрист навів приклад із Печерським районним судом Києва, де за штатом має працювати 30 суддів, але з різних причин працює не більше восьми. На служителів Феміди, за його словами, валиться потік справ, і на цьому тлі затриманим за не тяжкі злочини запобіжний захід можуть обирати протягом одного-двох тижнів.

"Нерідко слідчий із прокурором можуть навіть у суд не звертатися про обрання запобіжного заходу", - розповів юрист.

Джерело: Обозреватель

"Смерть режиму!" У Росії школярка отримала 3,5 року колонії за напис на гаражі

п’ятниця, 26 квітень 2024, 4:15

У Росії десятикласницю з Чити засудили до 3,5 року колонії за напис на гаражі. Про це у четвер, 25 квітня, повідомив російський незалежний ТГ-канал Astra. . Військовий суд визнав винними відразу за кількома статтями 19-річного Олександра Сніжкова і 1...

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...