На міжнародній виставці "Зброя та безпека" у Києві презентували нову унікальну розробку - БТР "Отаман 6х6" (фоторепортаж)

Це перша платформа 6х6, яка розроблена та представлена в Україні вітчизняною компанію як завершений зразок для створення на його базі цілої лінійки бойових машин та машин забезпечення

Фото: "Фейсбук"

У Києві за фасадом виставкового центру на лівому березі Дніпра активно будуються стенди та розгортаються експозиції міжнародної виставки «Зброя та безпека». І вже можна побачити окремі риси того, чим наступного тижня наші промисловці будуть дивувати відвідувачів. Одна з розробок від Науково-виробничого об’єднання «Практика» викликала особливу зацікавленість у читачів сторінки «Зброя України». Йдеться про бронетранспортер «Отаман 6х6». Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на групу "Зброя України" у "Фейсбуці".

"Це – одна з нових розробок НВО «Практика», які компанія представить на виставці . Загалом компанія демонструватиме більше 10 зразків броньованої техніки, що різняться між собою призначенням, класом балістичного захисту та функціональним обладнанням.
«Отаман 6х6», з огляду на перші презентаційні матеріали, розглядається як бойова платформа з повною масою до 16 000 кг. Одна з версій виконання – бронетранспортер. Більш детальне ознайомлення з машиною дозволяє зробити висновок, що її зроблено за класичною для більшості західних проектів схемою. Водій сидить ліворуч (по руху машини). Праворуч від нього двигун. Далі – бойове або десантне відділення (посадкових місць – до 10). У кормі – апарель. Машина має незалежну підвіску. Конструкція ходової частини створеної платформи дозволяє забезпечити цій машині значний запас як для додаткового бронювання (якщо в цьому буде потреба), так і для розміщення різного бойового навантаження.
Головною родзинкою машини, за словами представників компанії НВО «Практика», має стати оптимальне поєднання захищеності, вогневої потужності та мобільності. Машина розроблялась на підставі спільного рішення між НВО «Практика» та керівництвом ЗСУ з метою створення платформи/бронетранспортеру 6х6 головно в інтересах морської піхоти або підрозділів, яким потрібна бойова техніка, спроможна впевнено долати водні перешкоди. На виставці нова платформа представлена у ролі машини вогневої підтримки (без водометних рушіїв).
Фактично це перша платформа 6х6, яка розроблена та представлена в Україні вітчизняною компанію як завершений зразок для створення на його базі цілої лінійки бойових машин та машин забезпечення.
Мав нагоду зробити низку перших фотографій «Отаману». Про внутрішнє облаштування машини, а також про те, що саме вкрито брезентом, можна буде дізнатися вже у вівторок", - йдеться у повідомленні.

Бережіть голови! Сильна магнітна буря тероризуватиме українців протягом кількох днів

понеділок, 29 квітень 2024, 16:56

Квітневі магнітні бурі поволі перейдуть у травневі - магнітосфера Землі буде доволі неспокійною, передають Патріоти України. Як повідомляє «ТСН», 29 квітня очікується сонячна активність з К-індексом 5 (червоний рівень), що відповідає сильній бурі, здат...

Більшість з них потонула у Тисі: Прикордонники підрахували кількість ухилянтів, які загинули під час спроби втекти з України

понеділок, 29 квітень 2024, 16:53

Днями українські прикордонники дістали з річки Тиса тіла двох чоловіків, які, ймовірно, спробували нелегально дістатися до Румунії, аби уникнути мобілізації, передають Патріоти України. За час з початку широкомасштабної агресії росії проти України зага...