На роботу в Європу: Українські заробітчани масово залишають Росію

Після анексії Криму навесні 2014 року кількість українських трудових мігрантів в Росії почала скорочуватися. Знизився і обсяг грошових переказів.

Ілюстрація:http://www.dw.com/uk/

Починаючи з 2014 року, кількість українських трудових мігрантів в Росії почала скорочуватися і до 2016 року продемонструвала різке зниження. Про це пише DW, інформують Патріоти України.

2013 рік був рекордним як за кількістю відвідувань українськими громадянами Росії, так і за обсягом грошових переказів, здійснених фізичними особами з РФ в Україну. У зв'язку з кризою в російсько-українських відносинах, яка виникла після окупації Криму і війни на Донбасі в 2014 році, чисельність українських гастарбайтерів в Росії стала скорочуватися.

Динаміка обсягів грошових переказів українських заробітчан в 2015-2016 роках демонструє різке зниження в порівнянні з 2013 роком. Причина в тому, що українці все рідше вибирають в якості місця роботи Росію, вважаючи за краще їхати у Євросоюз.

"Після Майдану кількість українських "заробітчан" в Росії зменшилася як мінімум на 30%", - заявив президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко.

Директор сервісу грошових переказів Іван Ситнов розповів, що в доларовому еквіваленті за підсумками першого кварталу цього року обсяг переказів в Україну з РФ скоротився в 3 рази.

"Якщо в 2013 році, згідно з даними Банку Росії, з РФ в Україну фізичними особами за всіма системами грошових переказів було відправлено майже 3,5 мільярда доларів, то в 2015 році цифра становила 1,2 мільярда. За підсумками першого півріччя 2016 року середній чек дорівнював 202 доларам", - констатує Ситнов.

Ще одна тенденція, що стала актуальною для української міграції - зміна пріоритетів при виборі країни для працевлаштування. "Тепер люди прагнуть до Євросоюзу", - зазначає Охріменко.

Особливо євроспрямування властиві молоді. На першому місці за кількістю українських мігрантів серед європейських країн знаходиться Польща.

Як збільшити розмір своєї пенсії українцям: У Кабміні дали пояснення

неділя, 12 травень 2024, 21:22

Аби в майбутньому отримувати вищу пенсію, українці мають можливість купити страховий стаж. Причому зараз цю процедуру можна зробити в режимі онлайн, не відвідуючи державні установи. Детальні роз'яснення надали у Кабміні. Так, громадяни повинні укласти ...

Обвал будинку у Бєлгороді: МНС РФ повідомила про кількість загиблих і постраждалих

неділя, 12 травень 2024, 20:19

У російському Бєлгороді заявили про сімох загиблих під час обвалу будинку в неділю, 12 травня. Розбір завалів триває. Про це повідомляють росЗМІ з посиланням на МНС РФ, передають Патріоти України. . "Тіло сьомого загиблого витягли з-під завалів будинк...