На шахті в Росії прогримів потужний вибух, десятки загиблих

Глава МНС РФ Пучков заявив: "Практично немає шансів на те, що хтось із тих 26 гірників, що залишалися в шахті, вижив".

Фото: pressa.today.У ніч на 28 лютого, в російській Воркуті на шахті "Північна" стався третій потужний вибух. В результаті трагедії загинуло шестеро людей, ще п'ять постраждали. За попередніми даними, рятувальники загинули через вибух метано-повітряної суміші, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Рятувальники працювали під землею в дуже важких умовах - з моменту аварії в шахті існувала загроза повторного вибуху. Рятувальники, які спустилися в шахту, вели пошуки 26 шахтарів, яких поки немає в списках ні живих, ні мертвих.

Глава російського МНС Володимир Пучков заявив, що практично немає шансів на те, що хтось із тих 26 гірників, які залишалися в шахті, вижив.

"Ми змушені констатувати, що всі параметри, які склалися на аварійній ділянці шахти, не дозволяють комусь вижити. Дані показують, що в тому районі підземного простору, де знаходилися 26 шахтарів, висока температура, немає кисню. І епіцентр третього вибуху припав якраз на цю ділянку ", - говорить міністр.

За словами технічного директора ВАТ "Воркутауголь" Дениса Пайкина, людей, що залишилися в живих в результаті аварії на шахті немає.

"Технічна рада, проаналізувавши всі дані і обстановку на аварійній ділянці шахти, прийшла до висновку, що людей, які залишилися в живих, там немає", - сказав він.

Це вже не перший вибух на шахті. Так, 25 лютого, на шахті "Північна" на глибині 780 метрів стався раптовий викид метану та два вибухи, що спричинили обвал породи. За завалами виникла пожежа. За даними на той момент, 4 гірники загинули, доля 26 шахтарів невідома, зв'язку з ними не було.

Нагадаємо, 11 лютого в результаті вибуху на шахті "Воркутинська" в республіці Комі загинули 18 осіб.

Вчені заявили, що людська шкіра може вбирати хімікати з мікропластику

неділя, 28 квітень 2024, 9:59

Вогнестійкі домішки у складі мікропластику можуть поглинатися шкірою і потрапляти у кров. Про це повідомляє Medical News Today із посиланням на результатидослідження, яке опубліковане в журналі Environment International, передають Патріоти України. Нау...

Хто може отримати відстрочку в Україні з 1 травня - всі категорії

неділя, 28 квітень 2024, 9:48

За новими правилами відстрочку від мобілізації можуть отримати тільки певні категорії громадян, передають Патріоти України. Відстрочка від мобілізації 2024 по догляду за інвалідами та літніми людьми. Новий законопроєкт про мобілізацію набуде чинності 1...