На шляху до Києва: У Почаєві Московський патріархат розпочав всеукраїнську хресну ходу

Глава УПЦ МП, митрополит Онуфрій закликав українців приєднуватися до ходи.

Московський патріархат в Україні розпочав хресну ходу. Ілюстрація:ivano-frankivsk.church.uaВсеукраїнська хресна хода, організована Українською православною церквою Московського патріархату, стартувала сьогодні, 9 липня, з Почаївської лаври в Тернопільській області. Про це повідомляє 112 Україна, передають Патріоти України.

Більше 2 тис. осіб вирушили до столиці з Тернопільщини. Глава УПЦ МП, митрополит Онуфрій закликав українців приєднуватися до ходи.

Під час подорожі учасники ходу відвідають святині Кременця, Шепетівки, Житомира та інших місць. Хода завершиться в Києві 27 липня перед святкуванням Дня хрещення Київської Русі.

Учасників ходи супроводжуватимуть правоохоронці і медичні працівники. Протяжність маршруту з Почаївської лаври до Києва - 438 км.

Як відомо, Свято-Успенська Почаївська лавра - православний монастир у Почаєві Тернопільської області. Найбільший православний храмовий комплекс і монастир на заході України і другий після Києво-Печерської лаври.

Як повідомлялося раніше, 3 липня стартувала хресна хода зі Свято-Успенської Святогірської лаври на Донеччині. 27 липня її учасники прибудуть до столиці, де зустрінуться з учасниками Хресної ходи з Почаївської лаври.

Як покарають голову Броварської РДА за "п'яну" аварію

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:52

Начальник Київської ОВА Руслан Кравченко заявив, що голову Броварської районної державної адміністрації Володимира Майбоженка буде звільнено, після того як той скоїв ДТП, під час якої постраждали четверо людей. Про це в п'ятницю, 26 квітня, повідомила ...

Кинули на землю та жорстоко побили: У Варшаві в українця відібрали 400 тисяч євро

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:44

Група осіб в масках у центрі Варшави напали на 58-річного українця та відібрали у нього майже 2 мільйони злотих. Про це пише Inpoland в п'ятницю, 26 квітня, передають Патріоти України.