На столі паски, а на плечах - зброя: Як святкували Великдень воїни УПА (фото)

Ситуація на фронті тоді була дуже серйозна, але релігійне свято все одно відзначали урочисто, хоча й скромно.
Воїни УПА святкують Великдень. Архівні фото.

У мережі опублікували рідкісні фотографії святкування Великодня в УПА у 1944-50 роках в Карпатах. Стіл зі зрубу, хвоя замість скатертини, на столі паски, а на плечах - зброя. Кожному в цю мить, напевно, хочеться додому, але там уже влада "визволителів". Назад вертатися не можна, попереду лиш війна. Але нині Великдень – час віри у краще, передають Патріоти України із посиланням на "Дзеркало Коломиї".

"Із фронту, що присувався до Дністра під Станиславів, чути тяжку гарматну канонаду. Ситуація скрізь напружена. Щодня вичікуємо новин… Серед таких обставин наближаються Великод­ні Свята", – це уривок зі спогадів повстанця Подоляка про те, як сотня Різуна святкувала Великдень. Місце дії – Чорний ліс, рік – 1944.

На тих фото усі вони посміхаються, хоч і паска в них скромна, і зброю треба тримати під рукою. Але є тверда віра – Україна воскресне. І вони таки мали рацію.

"С*ки московські": Російський тренер брудно облаяв волейболісток після поразки

четвер, 25 квітень 2024, 11:44

Головний тренер російського волейбольного клубу «Ленінградка» Олександр Кашин емоційно відреагував на поразку від «Динамо». Зокрема, тренер з країни, чиї керівники люблять розповідати про «духовні скрєпи», назвав своїх суперниць «московськими с*ками», ...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...