На систему е-декларування здійснено хакерську атаку

За кібернападами могли стояти українські чиновники, котрі не бажають розкривати, яким майном володіють, вважає Єгор Соболєв.

Фото: "Фейсбук"

Відключення системи електронного декларування 4 жовтня було викликано хакерською атакою. Про це заявив народний депутат України від «Самопомочі» Єгор Соболєв, повідомляють Патріоти України з посиланням на "112 Україна".

На його думку, за кібернападами могли стояти українські чиновники, які не бажають розкривати, яким майном володіють. «Я вважаю, що проблеми із системою – це «план Б» для клептократів. Якщо вони не зможуть переписати закон, вони будуть намагатися зіпсувати сайт. Вчора, за моїми даними, ми мали фактично хакерську атаку. І велике питання, чи це не робиться державними інституціями. Чи не якимись там агентами Путіна, або якимись програмістами, а реально нашими державними службовцями. Клептократи будуть робити все, щоб інформація зникала, щоб сайт лягав, а потім будуть в суді говорити: «Ваша честь, ми все написали, але там такий бардак був». «План В» – це Конституційний суд», – зазначив парламентарій.

У мережі користувачі активно обговорюють хакерські атаки на Єдиний державний реєстр юридичних осіб та на систему е-декларування. Джерела повідомляють, що у Мінюсті схиляються до думки, що за цими подіями стоїть "Опоблок", зокрема, Вадим Новинський.

Велика п'ятниця Страсного тижня: Найсуворіший день Великого посту. Традиції, особливості, прикмети

п’ятниця, 3 травень 2024, 5:58

Велика п'ятниця - день розп'яття Спасителя. Страсна п'ятниця чи Велика п'ятниця - це найсуворіший і найскорботніший день великого посту. Це - день розп'яття Спасителя. Страсна п'ятниця - це остання п'ятниця Великого посту перед святом святої Пасхи. П'...

Слуга Гетманцев похвалився, що оподаткував PornHub в Україні

п’ятниця, 3 травень 2024, 5:00

Відтепер для нього то чесна та пристойна фірма. Канадська компанія Aylo (раніше MindGeek), якій належить порнографічний сервіс PornHub, зареєструвалася платником ПДВ в Україні як постачальник електронних послуг. Про це повідомив голова податкового комі...