На Україну насуваються "Мічиган", "Сінгапур", "Колорадо": Медики б'ють тривогу

Найнебезпечнішим із грипозної тріади цього року лікарі вважають штам "Сінгапур", який дуже часто викликає різні ускладнення - важкі пневмонії у дітей, вагітних та осіб пенсійного віку.

За прогнозами Міністерства охорони здоров'я України, цієї зими в країні будуть циркулювати три штами вірусу грипу. Це H1N1 "Мічиган", H3N2 "Сінгапур", і штам типу В "Колорадо", інформують Патріоти України.

Хоча медики запевняють, що раніше грудня зростання кількості хворих чекати не варто, однак загальний рівень захворюваності в цьому епідсезоні істотно перевищить показники минулих років.

"Він буде істотно вищим, порівняно з попередніми сезонами 2016-2017, 2017-2018, тому що процес іде циклічно. Наприклад, у минулому сезоні рівень захворюваності був вкрай низький, навіть незвично низький, але такого везіння постійно не буває", – заявила завідувачка відділом респіраторних та інших вірусних інфекцій Інституту епідеміології та інфекційних захворювань НАМН України Алла Мироненко.

Найнебезпечнішим із грипозної тріади цього року лікарі вважають штам "Сінгапур". Цей вірус має високу мінливість і дуже часто викликає різні ускладнення. В першу чергу серед них - важкі пневмонії у дітей, вагітних та осіб пенсійного віку. Також до групи ризику потрапляють і люди з хронічними захворюваннями.

"Сінгапур" у США в минулому році викликав інтенсивний підйом захворюваності і велику кількість смертей серед літніх людей", - навела приклад Мироненко.

Інфографіка сайту gordonua

Саме "Сінгапур" буде основною і найпоширенішою епідемічною небезпекою цієї зими. Штами "Мічиган" і "Колорадо" в свою чергу будуть не такою гострою проблемою в Україні, хоча і вони здатні завдати істотної шкоди здоров'ю.

Джерело: Апостроф

Лякаючий прогноз вчених: Пилові бурі стають частішими в Європі, але далі буде гірше

субота, 27 квітень 2024, 6:30

Згідно з даними ООН, піщані та пилові бурі стають "все більш частими та сильними" у багатьох частинах земної кулі. У першу чергу від них страждають пустельні та степові регіони планети. Наприклад, на Великих рівнинах Америки кількість таких подій подво...

Належить до дуже рідкісного типу клинків тисячолітньої давнини: Науковці розгадали загадку "Іспанського Екскалібуру"

субота, 27 квітень 2024, 6:15

Дослідники нарешті розгадали таємницю унікального меча, виявленого в Іспанії три десятки років тому. . Фахівці назвали його «Екскалібур» через розташування, в котрому старовинний клінок був знайдений, бо нагадує кельтську легенду короля Артура. . Ар...