На Вінниччині через вибух снаряду одна дитина загинула, за життя ще однієї борються лікарі

Вибух снаряду часів Другої світової війни стався під час гри дітей на полі за селом

Фото: 112.ua

Сьогодні на Вінниччині в Іллінецькому районі поблизу села Тягун внаслідок вибуху снаряда часів Другої світової загинув 8-річний хлопчик. Ще одну дитину, 9 років, важко поранено. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу Нацполіції області.

"Як заявив очільник Іллінецького відділу поліції Олександр Ковтун, за попередньою інформацією, вибух стався під час гри дітей на полі за селом. Можливо, хлопчики знайшли частину снаряда, який міг викопати трактор під час оранки. З цікавості вони занесли його на територію лісопосадки й намагалися розібрати.

Унаслідок вибуху снаряда 8-річний хлопчик від отриманих травм загинув на місці події, його 9-річного друга госпіталізували з важкими травмами в реанімаційне відділення районної лікарні.

На місці події працює слідчо-оперативна група поліції. Крім того, виїхали фахівці вибухо-технічного відділу поліції та кінологи зі службовими собаками для обстеження території на предмет виявлення вибухонебезпечних предметів. За фактом загибелі дитини відкрито кримінальне провадження за ст. 115 КК України", - йдеться у повідомленні.

“Це нам зв’язує руки": Боєць "Азову" розповів про критичні проблеми українського війська

понеділок, 29 квітень 2024, 13:22

У Збройних силах України часто бувають ситуації, коли зброя є, а снарядів до неї немає, і навпаки. А деякі командири віддають нелогічні накази. Це все "зав'язує" руки бійцям та заважає результативно воювати. Про це боєць 12-ї бригади Національної гвард...

Доведеться платити: Які штрафи загрожують українцям за порушення правил військового обліку та мобілізації

понеділок, 29 квітень 2024, 12:53

Верховна Рада в першому читанні ухвалила законопроєкт №10379, який передбачає посилення відповідальності за військові правопорушення (мобілізації) та внесення відповідних змін до Кодексу про адмінправопорушення та Кримінального кодексу, передають Патрі...