На замітку воєнкому: Водій маршрутки в Кривому Розі образив учасника АТО (відео)

Перевізники і не думають виконувати закон, яким передбачено безкоштовний проїзд для учасників бойових дій.

Водій маршрутки в Кривому Розі образив учасника АТО. Фото: rusvesna.su.

У п'ятницю, 15 липня, приблизно о 17:50 на автостанції «Терни» в заповнений салон мікроавтобуса №291 (білий «Мерседес-Спринтер» з держномером АЕ 0526 АВ) увійшов молодий хлопець з шрамом на обличчі і в футболці з символікою батальйону «Донбас». Хлопець показав посвідчення учасника бойових дій. У відповідь водій почав хамити і кричати, що нікого він возить безкоштовно не буде. Про це повідомив в Facebook депутат Тернівської райради Віталій Пікуль, передають Патріоти України.

"Все це відбувалося в стилі «чуєш, не умнічай, закрий рот». Вся перепалка відбувалася на досить великій швидкості. За хлопця хотіли заплатить пасажири. Зав'язалася неприємна сварка", - зазначив депутат.

На відео, викладеному в мережу Віталієм Пікулем, чутна перестрілка учасників конфлікту, при цьому, на слова учасника АТО про те, що "на передку" воюють, поки тут обростають жиром ", водій грубіянив бійцю і назвав його глистом.

Нагадаємо, на початку липня, після акцій та звернень учасників АТО, мер Кривого Рогу зажадав від перевізників забезпечити безкоштовний проїзд всім пільговикам.

За словами начальника міського відділу транспорту і зв'язку Сергія Сиротюка право на пільговий проїзд мають: інваліди війни, учасники бойових дій, інваліди та пенсіонери, діти-інваліди, діти-сироти, діти багатодітних сімей, а також супроводжуючі інвалідів 1-ї групи.

Водії маршруток також повинні забезпечувати пільговий проїзд учасникам АТО, що передбачено пунктом 7 частини 1 статті 12 Закону «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту». При вході в транспорт пільговик зобов'язаний пред'явити посвідчення, що дає йому право на безкоштовний проїзд.

У разі недотримання перевізниками норм законодавства, за повідомленням прес-служби мерії, криворіжці можуть звернутися до відділу транспорту і зв'язку за телефонами: 74-70-49 або 92-13-15.

Однак учасники АТО вирішили запропонувати міському голові вивісити інформацію про безкоштовний проїзд всіх пільговиків в криворізьких маршрутках. Необхідність такого кроку вони пояснили недотриманням перевізниками законодавства України.

Такі висновки зроблені на підставі моніторингу, який постійно проводять активісти з числа учасників АТО. Незважаючи на оприлюднену інформацію про те, що мер зажадав від перевізників усіх пільговиків возити безкоштовно, водії продовжують наполягати на тому, що в маршрутці тільки одне пільгове місце, стверджують учасники АТО.

Квартири українців хочуть переробляти? У новому законопроєкті готують масштабні ремонти багатоповерхівок

субота, 11 травень 2024, 12:24

У межах підготовки програми Ukraine Facility (передбачає фінансування від ЄС на 50 млрд євро) Україна розроблює нову житлову політику. Законопроєкт обіцяють показати впродовж наступних кількох місяців, проте деякі його аспекти вже публічно озвучили. Пр...

На кладовище - тільки з документами? В Україні в поминальні дні біля цвинтарів чергуватиме поліція

субота, 11 травень 2024, 11:54

В Україні у поминальні дні біля кладовищ будуть чергувати поліцейські. Правоохоронці можуть перевіряти людей, українців просять бути обачними. Про це заявила заступниця начальника Департаменту комунікацій Нацполіції Юлія Гірдвіліс в ефірі телемарафону....