На Запоріжжі знову виявили випадки захворювання ботулізмом

З'ясувалося, що хворі вживали в'ялену рибу - ляща домашнього приготування і товстолобика, якого купили на стихійному ринку.

Іюстрація:Znaj.ua

У Запорізькій області в реанімацію Дніпрорудненської міськлікарні потрапили двоє людей з діагнозом ботулізм. Про це повідомляє 061.ua, передають Патріоти України.

За даними сайту, хворі - 65-річна мешканка Дніпра і 38-річний житель Дніпрорудного. Вони були госпіталізовані 2 січня в відділення інтенсивної терапії в Дніпрорудному. Пізніше хворі були переведені в Запорізьку обласну інфекційну лікарню.

З'ясувалося, що хворі і ще чотири людини вживали в'ялену рибу - ляща домашнього приготування і товстолобика, якого купили на стихійному ринку в Дніпрорудному. У залишках риби експерти підтвердили наявність ботулізму.

Я повідомлялося раніше, за минулий рік в Запорізькій області зареєстровано 11 випадків ботулізму з 14 постраждалими. При цьому 8 випадків були пов'язані з вживанням риби домашнього приготування і 3 випадки з рибою, придбаною в торговій мережі.

Варто зауважити, що ботулізм є важким токсичним інфекційним захворюванням, в результаті якого уражається нервова система. За словами експертів, відрізнити інфіковані продукти від якісних неможливо.

Ботулізмом можна захворіти після вживання таких продуктів як в'ялена, копчена та солона риба, гриби домашнього консервування, м'ясні і рибні консерви і домашня ковбаса.

"Мікровампіри": Вчені розповіли про істот, які харчуються людською кров'ю

четвер, 18 квітень 2024, 12:14

Вчені провели дослідження та підтвердили існування організмів на Землі, які наділені характеристиками вампірів. Йдеться про бактерії, які живляться людською кров’ю. Про це інформує Daily Mail, передають Патріоти України. Як свідчить дослідження вчених ...

ТОП-5 найбезпечніших країн на випадок, якщо почнеться Третя світова війна

четвер, 18 квітень 2024, 11:28

У час, коли загроза Третьої світової війни щороку зростає на фоні військової агресії в Україні, Ізраїлі та конфлікту в Таїланді британці задумалися над країнами, де можна безпечно перечекати так званий апокаліпсис, передають Патріоти України. Як зазнач...