Охорона "Укрзалізниці" розкрадала вантажі і вимагала хабарі у їхніх власників, - СБУ (фото)

За висновками експертів, існування протиправного механізму розкрадання вантажів завдавало АТ "Укрзалізниця" великих збитків.
Злочинців спіймали під час отримання неправомірної вигоди. Фото: прес-служба СБУ.

Співробітників Дніпровського загону воєнізованої охорони Регіональної філії Придніпровська залізниця АТ Укрзалізниця викрили в розкраданні майна з вантажних поїздів і вимаганні хабарів з власників вантажів. Про це повідомляє прес-центр СБ України, передають Патріоти України.

"Посадовці загону спільно з представниками місцевого криміналітету організували механізм викрадення вантажів, зокрема металу, вугілля, паливо-мастильних матеріалів з вагонів, які проходять через залізничні станції Запорізької області. Зловмисники також вимагали від власників цих вантажів неправомірну винагороду за збереження цілісності та безперешкодне слідування товарів територією регіону", - йдеться в повідомленні.

За висновками експертів існування протиправного механізму розкрадання вантажів завдавало АТ "Укрзалізниця" великих збитків та призводило до фінансового виснаження товариства. Співробітники СБ України задокументували факт вимагання одним із керівників Дніпровського загону воєнізованої охорони чотирьохсот тисяч гривень від приватного підприємця та затримали посадовця під час отримання останньої частини хабара у розмірі майже сто п`ятдесят тисяч гривень.

"У межах кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, вирішується питання щодо оголошення йому про підозру та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Тривають слідчі дії для встановлення та притягнення до відповідальності всіх учасників протиправної діяльності. Операція проводилась за сприяння Департаменту безпеки АТ "Укрзалізниця", - повідомили в СБУ.

Тисячі молекул живої матерії можуть породити мільйони, які стають дуже стійкими до деградації: Науковці розгадали таємницю "святого Граалю"

неділя, 28 квітень 2024, 3:25

Таємниця, яка понад 50 років спантеличила наукове товариство, нарешті була розгадана. Команда з Університету Лінчепінга, Швеція, і Гельмгольца в Мюнхені виявила, що певний тип хімічної реакції може пояснити, чому органічна речовина, що міститься в річк...

Є загиблі та поранені: Китай накрив потужний торнадо (відео)

субота, 27 квітень 2024, 23:51

У суботу потужний торнадо накрив китайське місто Гуанчжоу. Про це повідомляє Associated Press, передають Патріоти України. Китайське метеорологічне управління повідомило, що торнадо обрушився в обід на район Байюнь в Гуанчжоу, розгалуженому мегаполісі ...