На Житомирщині горе-батьки залишили трьох дітей помирати в холоді і голоді (фото)

30-річного батька та 25-річну матір тепер можуть позбавити батьківських прав.

Під Житомиром батьки залишили малюків вмирати на холоді. Фото: НП.

У Житомирській області батьки на кілька днів закрили трьох братів 2-х, 6-ти і 8-ми років в холодній хаті без опалення. Сусідка підгодовувала дітей, передаючи їм їжу через віконце в сінях. Через півтора дня, коли малюки почали скаржитися на холод, пенсіонерка звернулася за допомогою до голови сільської ради, пишуть Патріоти України з посиланням на Подробности.

"Я коли прийшов і побачив, що там, в першу чергу, викликав "швидку" і поліцію, а дітей замотав і намагався відігріти", - розповів сільський голова Олександр Корзун.

Медики оглянули дітей та констатували переохолодження у найменшого 2-річного Дениса. 6-річний Микита і старший Павло, хоч і виглядали досить виснаженими, але їх стан був більш-менш задовільний.

Зараз всі троє знаходяться в районній лікарні, де їм надається необхідна допомога.

У селі про проблеми в родині знали, але сподівалися, що молоді батько з матір'ю таки візьмуться за розум. Сусіди жаліли дітвору і час від часу підгодовували, коли дорослі забували про них. Хоча, кажуть селяни, дітей та раніше залишали, але не довше, ніж на добу.

"Огляд будинку показав відсутність елементарних побутових або санітарно-гігієнічних умов для проживання в ньому дітей. Серед розкиданого одягу жодної іграшки або хоча б столових приладів (тарілок, вилок і т.п.) поліцейські так і не побачили, зате на давно нетопленій печі знаходився склад пляшок з-під горілчаних напоїв ", - розповіли в поліції.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ст. 135 (Залишення в небезпеці) Кримінального кодексу України. Крім того, 30-річного батька та 25-річну матір тепер можуть позбавити батьківських прав.

У поліції зазначають, що молоді люди ніде не працюють, а джерелом доходу сім'ї, очевидно, стали кошти, які держава виділяє на дітей.

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...

"Який із баби воїн!?": Олена Білозерська розповіла, як взяла зброю до рук

четвер, 25 квітень 2024, 23:41

Олена Білозерська – військова, яку час від часу "ховає" російська пропаганда. Вона вже не один рік захищає нашу державу на передовій, хоча раніше оточуючі ставилися до її бажання скептично воювати. В інтервʼю "Українській правді" вона розповіла, що час...