На Житомирщині місцеві депутати "прикривали" злочинців, які незаконно вирубували ліс

30 листопада 2016 року прокурор області повідомив про підозру організатору і ще одному члену ОЗГ, які є депутатами місцевих рад Олевського району, в скоєнні злочинів.

Вирубка лісу. Фото: Журнал Житомира

Прокуратура Житомирської області викрила організоване злочинне угруповання, яке займалося незаконною вирубкою лісу і завдала державному бюджету збитків більш, ніж на 3,2 млн гривень. До схеми були причетні депутати місцевих рад. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Житомирської області, передають Патріоти України.

"Встановлено, що житель Олевського району, перебуваючи на посаді директора товариства з обмеженою відповідальністю, з метою організації незаконних порубок лісу і подальшої реалізації лісопродукції в Україні, в травні 2015 року році організував і очолив злочинну групу, до складу якої залучив ще п'ятьох односельчан", - йдеться в повідомленні.

Таким чином, ОЗГ, за сприяння працівників державної лісової охорони, протягом червня-липня 2015 року, майже кожен день проводила незаконні порубки дерев на території лісових господарств Олевського району, в результаті чого заподіяно істотну шкоду навколишньому середовищу і державним інтересам.

30 листопада 2016 року прокурор області повідомив про підозру організатору і ще одному члену ОЗГ, які є депутатами місцевих рад Олевського району, в скоєнні злочинів, передбачених частиною 3 статті 28, статті 246, частини 2 статті 364-1 Кримінального кодексу. Також, за погодженням з процесуальним прокурором, повідомляється про підозру іншим співучасникам ОПГ в скоєнні незаконних порубок лісу. Прокуратурою області в інтересах держави пред'явлено цивільний позов про відшкодування підозрюваними завданих збитків на суму 3,2 млн гривень. Досудове розслідування триває.

Зможуть демонтувати? Мінкульт позбавив Арку дружби народів у Києві статусу пам’ятки історії

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:30

Мінкульт своїм наказом позбавив Арку дружби народів статусу пам’ятки історії. Відповідно, тепер цей монумент може бути повністю демонтований.Про це повідомили в пресслужбі відомства. 26 квітня 2022 року скульптурна частина монумента була прибрана з цен...

В Україні можуть різко змінити розмір пенсій: Стало відомо, чого чекати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 5:58

В Україні - найнижчий пенсійний вік в Європі. Це єдина перевага нашої пенсійної системи, яка частково пояснює і її проблеми. Зараз на пенсії у середньому українець може отримувати менше ніж 30% від своєї зарплати. Це критично низький показник, передают...