На знак подяки благородній нації: Мерія Верони зробить вхід в міський музей для українців безкоштовним

Українські прикордонники розшукали в Одеській області 17 картин великих майстрів, вкрадених в минулому році з Museo di Castelvecchio e Civici Musei d'Arte, загальною вартістю більше 16 млн євро.

Борис Ложкін і мер Верони Флавіо Тосі обговорили план повернення картин великих майстрів в Італію. Фото: Boris Lozhkin / Facebook.

Мерія Верони зробить вхід до міського музею для українців безкоштовним до кінця року. Про це повідомив в Facebook глава Адміністрації Президента України Борис Ложкін, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"Недавно наши пограничники в ходе специальной операции разыскали в Одесской области 17 картин великих мастеров, украденных в прошлом году из Museo di Castelvecchio e Civici Musei d'Arte. А сегодня мы с мэром Вероны Флавио Тоси обсудили план их возвращения. В знак благодарности мэрия Вероны пообещала сделать вход в городской музей для украинцев бесплатным до конца года", – написав він.


6 травня о Одеській області при підготовці до переправи на територію Молдови українські прикордонники затримали 17 картин, викрадених 11 листопада 2015 року з Міського музею Кастельвеккьо в італійській Вероні.

Загальна вартість колекції, відповідно до документів, які були надані прикордонною службою та військовою прокуратурою, на сьогоднішній день перевищує 16 млн євро

Слухав пісню німецькою: Пенсіонер з Росії опинився в центрі "фашистського" скандалу

середа, 8 травень 2024, 22:57

У російському селищі Шахтарськ на Сахаліні розгорівся скандал навколо місцевого пенсіонера, якого звинуватили у "фашизмі" за прослуховування старої німецької військової пісні Wenn die Soldaten. Про це повідомляють російський Telegram-канал Baza, переда...

Тільки жінки та діти: Українських чоловіків більше не чекають у притулку для біженців у Нідерландах

середа, 8 травень 2024, 22:44

Українським чоловікам більше не раді у головному пункті прийому біженців у Нідерландах. Йдеться про Jaarbeurs Hall 5 в Амстердамі. Ще з лютого цей притулок частково відмовляв у притулку певним категоріям українців. А зараз відмовляє у наданні тимчасово...