"Набрати нову кров": Аваков розповів про майбутні зарплати нових кадрів поліції

Міністр МВС анонсував роботу нового корпусу дільничних офіцерів поліції та слідчих.

Ілюстрація:radio24.ua

В Україні буде працювати новий корпус дільничних офіцерів поліції в складі 9 100 осіб, яким будуть платити щомісяця близько 10 тис гривень. Про це на прес-конференції повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

Як зазначається, 7 червня в Київській області стартував відкритий конкурсний набір на посади 250-ти дільничних офіцерів і 50-ти слідчих.

"Ми - вимогливі, а відбір - непростий. Однак по завершенні структурних і кадрових змін, проходження конкурсного відбору та обов'язкового навчання діючі атестовані і нові дільничні офіцери отримають нову форму і зарплату в розмірі 6 000 гривень на місяць", - зазначив Аваков.

Міністр також додав, що набір слідчих, які є фундаментом кримінального блоку, буде одним із найскладніших етапів реформи МВС.

"Ми бачимо необхідність не тільки переатестувати існуючих співробітників слідства, а й набрати "нову кров", - зазначив міністр.

Він підкреслив, що після проходження спеціального курсу підготовки і чотиримісячного навчання мінімальна заробітна плата нових слідчих складе 10 000 гривень.

За словами Авакова, найближчим часом будуть також оголошені набори в областях, де вже відбулася переатестація: у Волинській, Хмельницькій, Миколаївській, Рівненській, Одеській областях та в місті Києві.

Після завершення конкурсних наборів, навчання і перепідготовки по всій країні буде працювати корпус дільничних офіцерів поліції у складі 9 100 осіб.

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...

"Ти шо - москаль?": Кікбоксер із РФ епічно поскаржився на українців та латишів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:16

Він поскаржився на те, що у Харкові, де він жив на початку повномасштабного вторгнення армії агресорів в Україну, його ображали через мову. "Нам із дружиною було важко в Європі, де сильна русофобія, там про росіян говорять або погано, або ніяк. Усіх зм...