НАБУ перевіряє інформацію ЗМІ про "нерухомість Луценка"

Раніше Лещенко, після скандалу зі своєю елітною квартирою в столиці, заявив, що генпрокурор є власником "величезного будинку в центрі Києва"

Фото: "Радіо Свобода"

Національне антикорупційне бюро України повідомляє про початок перевірки інформації про нерухомість, якою, за даними ЗМІ, може володіти родина генерального прокурора Юрія Луценка. Про це інформують Патріоти України з посиланням на "Радіо Свобода".

"НАБУ у відповідь на численні запити з боку ЗМІ і звернення громадських організацій розпочало аналітичну перевірку інформації на предмет дотримання вимог антикорупційного законодавства під час придбання та користування нерухомим майном по вулиці Еспланадній у Києві. Зокрема, висловлюються припущення, що кінцевим бенефіціаром отримання доходів від використання комерційної нерухомості за згаданою адресою може бути син генерального прокурора України Юрія Луценка - Олександр", - йдеться в повідомленні НАБУ.

У бюро додали, що з огляду на наведену у публікаціях ЗМІ інформацію, наразі достатні підстави для внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань відсутні. "Однак, у рамках чинного законодавства (закону України "Про Національне антикорупційне бюро України"), НАБУ 26 жовтня 2016 року розпочало інформаційно-аналітичну перевірку зазначених відомостей на предмет наявності ознак корупційного правопорушення", - додали в НАБУ.

23 жовтня в інтерв'ю "5 каналу" народний депутат від БПП Сергій Лещенко заявив, що генпрокурор є власником "величезного будинку в центрі Києва", оформленого на бухгалтера його дружини. Луценко заявив, що ані він, ані його родина не має будинку в Києві.

У кращих "скрепних традиціях": Уродженець Чечні програв жорстким нокаутом, але його команда побила переможця (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:42

У Відні, Австрія, відбувся вечір боксу, який завершився грандіозним скандалом, повідомляють Патріоти України. У рингу зійшлися уродженець Росії Мансур Ельсаєв (18−1, 16 КО), який виступає під прапором Австрії, і кубинець Карлос Альберто Ламела (8−3, 5 ...

На гомілках була важка плита: У Німеччині знайшли могилу "зомбі" бронзового століття (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:28

Археологи, які ведуть розкопки у Східній Німеччині, виявили могилу віком 4200 років недалеко від Оппіна в Саксонії-Ангальт. У ній був скелет людини, яку вважали зомбі. Ця могила проливає світло на забобони європейців бронзового століття, зазначають Пат...