НАБУ відкрило кримінальне провадження щодо нардепа з "Волі народу"

Сам депутат заперечує інформацію про "секретну фірму", не вказану в декларації.

НАБУ. Фото: "РІА Новини Україна"

Національне антикорупційне бюро відкрило кримінальне провадження стосовно нардепа з групи "Воля народу" Сергія Мельничука по факту зазначення у е-декларації недостовірної інформації. Так, згідно, постанови Солом'янського суду Києва від 13 січня, детектив НАБУ повідомив, що нардеп не вказав в електронній декларації частку в статутному капіталі ПП "Вазит" в розмірі 1,0 млн грн. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на "Українські новини".

У той же час НАБУ володіє інформацією, що Мельничук звертався в Національне агентство з питань запобігання корупції з заявою про внесення змін у декларацію у зв'язку з виявленням помилок. НАБУ зареєструвало кримінальне провадження за ст. 366-1 КК - декларування недостовірної інформації.

Суд рядом постанов дав НАБУ доступ до інформації про реєстрацію та банківських рахунках ПП "Вазит", до електронної декларації нардепа і будь-яким зверненням Мельничука у НАЗК з моменту подачі декларації. Як пише УП, у державному реєстрі компаній Мельничук дійсно значиться співзасновником і директором фірми "Вазит".

Підприємство "Вазит" зареєстровано у Вінниці і спеціалізується на оптовій торгівлі, будівництві, монтажі машин і устаткування. Сам же Мельничук заперечує інформацію НАБУ про те, що він володіє корпоративними правами компанії "Вазит". "Я передав права на компанію ще в 2014 році", - сказав він у коментарі Українським Новинам.

Також Мельничук надав агентству копію відповідної заяви, яка була зареєстрована приватним нотаріусом у листопаді 2014 року. Згідно з документом, Мельничук в повному обсязі передав свої права власника і внесок у статутний капітал (1 054 000 гривень) на користь Юрія Засядьвовка.

Також Мельничук надав копію заяви, згідно якої в листопаді 2014 року він вийшов зі складу учасників ТОВ "МБР-Трейд" і свою частку у розмірі 10 тис. гривень передав іншій особі. Крім того, депутат направив 9 грудня 2016 року лист в Національне агентство з питань запобігання корупції (НАПК) про те, що він вийшов зі складу учасників компанії "МБР-Трейд" і передав права і внесок в компанію "Вазит".

Коментуючи наявність свого прізвища у реєстрі юридичних осіб серед співзасновників компанії "Вазит", Мельничук зазначив, що має намір подати позов до суду на Засядьвовка, щоб зобов'язати останнього внести відповідні зміни до реєстру.

Доведеться платити: Які штрафи загрожують українцям за порушення правил військового обліку та мобілізації

понеділок, 29 квітень 2024, 12:53

Верховна Рада в першому читанні ухвалила законопроєкт №10379, який передбачає посилення відповідальності за військові правопорушення (мобілізації) та внесення відповідних змін до Кодексу про адмінправопорушення та Кримінального кодексу, передають Патрі...

Українці можуть отримати субсидію, навіть працюючи на пів ставки: Що треба знати

понеділок, 29 квітень 2024, 12:42

Деякі українці можуть отримати субсидію на житлово-комунальні послуги. Йдеться про тих, чиї доходи не можуть покрити витрати на комуналку. Крім цього, на пільгу також можуть розраховувати особи, які працюють неповний робочий день. Детальніше про це роз...