НАБУ виявило в розслідуваннях збитків держави на 83 млрд грн - Ситник

На стадії досудового розслідування детективами бюро в казну держави за 14 місяців повернуто понад 115 мільйонів гривень корупційних коштів, наголосив голова відомства.

Артем Ситник. Фото:Тиждень

За 14 місяців роботи Національного антикорупційного бюро детективи відомства повернули в бюджет країни близько 115 млн гривень, викрадених зловмисниками в результаті корупційних дій, а також виявили в різних схемах майже 83 млрд збитків державі. Про це на прес-конференції повідомив директор бюро Артем Ситник, передають Патріоти України з посиланням на LIGA.net.

"На стадії досудового розслідування державі повернуто понад 115 млн грн, це те, що ми змогли повернути "добровільно", бо, нагадаю, головні підстави для повернення коштів до бюджету або на рахунки державних підприємств або інших підприємств, які постраждали від корупційних дій, - це вироки судів", - сказав він.

Також, зі слів директора бюро, детективи НАБУ викрили схеми і не допустили розкрадання державних коштів на суму понад 500 млн гривень.

Підзвітне Ситнику антикорупційне відомство виявило в різних розслідуваних епізодах збитків державі на суму майже 83 млрд грн.

Крім того, по провадженнях НАБУ заарештовано близько 600 млн грн і $80 млн коштів, корпоративні права, "величезний" обсяг рухомого і нерухомого майна, землі і предметів розкоші.

"Попередня сума арештованого майна налічує майже чотири мільярди гривень", - підсумував Ситник.

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...