Надія не здається: Савченко висунула ультиматум суддям

Українська льотчиця заявила, що оголосить сухе голодування, якщо їй не дозволять знаходитися в залі суду.

Надія Савченко. Фото:www.bbc.com

Українська льотчиця і народний депутат Надія Савченко під час судового засідання в російському Донецьку 28 січня заявила, що оголосить сухе голодування, якщо її видалять із залу суду. Як повідомляє ВВС-Україна, вона сказала це після того, як суддя зробив їй зауваження і заявив, що буде змушений видалити її із залу, передають Патріоти України.

Перед тим він відмовився долучити до справи свідчення одного зі свідків захисту - чиновника "Укртранснафти", обгрунтувавши своє рішення тим, що документи подані українською мовою, тоді як процеси в Росії ведуться російською.

Савченко у відповідь голосно заявила, що це ущемляє її мовні права. У свою чергу адвокати українки пообіцяли в понеділок, 1 лютого, представити ці документи російською мовою.

Нагадаємо, раніше Савченко, яку утримують в російському СІЗО, написала лист, в якому розповіла про своє здоров'я і спілкування з працівниками пенітенціарної установи.

За її словами, в ході голодування її стан здоров'я погіршився, її постійно рвало, відбувалося зневоднення організму. Раніше вона заявляла, що почне сухе голодування через 10 днів після винесення вироку.

"Навіщо демонструвати домашній затишок зараз?": Нардепка Безугла обурилася кількістю пасок в соцмережах, українці відповіли

субота, 4 травень 2024, 23:53

Напередодні Великодня, у суботу, 4 травня, народна депутатка Мар'яна Безугла опублікувала в соцмережі допис із обуренням від великої кількості святкових пасок, які українці напекли та демонстрували на загал. Нардепка написала, що вважає неприйнятним де...

"Є ще порох в порохівницях": Залужний у Великій Британії показав майстерклас зі снайпінгу (фото)

субота, 4 травень 2024, 23:30

Український генерал, ексголовнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, який проходить стажування в МЗС після призначення на посаду Надзвичайного і Повноважного Посла України в Сполученому Королівстві Великої Британії та Північної Ірландії, також тренується у ...