Надто небезпечний: Міжнародна федерація гімнастики заборонила виконувати стрибок, придуманий українським спортсменом

Деякі фахівці і раніше заявляли, що, незважаючи на видовищність, стрибок The Radivilov загрожує тяжкими травмами.

Гімнаст Ігор Радівілов. Фото: 112.ua

Міжнародна федерація гімнастики (FIG) заборонила виконувати один з п'яти включених до програми Олімпіади-2016 в Ріо-де-Жанейро нових елементів – опорний стрибок The Radivilov. Про це з посиланням на прес-службу Міжнародної федерації гімнастики повідомляють Патріоти України.

"Було прийнято рішення про заборону потрійного сальто (вперед або назад) в період з 2017 по 2020 роки", - йдеться в повідомленні прес-служби FIG. Прийом виконується обличчям уперед, відштовхуючись від опорного містка. Спортсмен повинен зробити потрійне сальто у повітрі перед приземленням.

Деякі фахівці і раніше заявляли, що, незважаючи на видовищність, стрибок The Radivilov, придуманий і вперше виконаний українцем, загрожує тяжкими травмами. Раніше Міжнародна федерація гімнастики (FIG) обрала п'ять нових елементів спортивної гімнастики, які після Олімпіади-2016 могли отримати імена спортсменів.

Серед них був стрибок The Radivilov, передбачає три оберти гімнаста в повітрі перед приземленням на ноги. Для того, щоб цей елемент отримав назву The Radivilov, українцю Ігорю Радівілову потрібно було повторити стрибок, який він вже виконував на Олімпіаді-2012, за що отримав бронзову медаль.

У Ріо Радівілов зробив спробу повторити цей елемент, але в кінці виконання вправи невдало приземлився, ледь не впавши. За це судді зняли з українця бали, і Радівілов посів останнє серед всіх учасників фіналу восьме місце. Тим не менш, один факт того, що судді зарахували стрибок, дозволив FIG включити елемент у міжнародні правила.

Не зважаючи на астрономічний штраф: Голлівудська актриса родом з України відмовилася грати росіянку в серіалі Netflix. Студія не зглянулась на мотивацію дівчини (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 2:35

Голлівудська акторка родом з України Іванна Сахно розірвала контракт зі стримінговою платформою Netflix, бо не захотіла в новій кінороботі грати росіянку. В інтерв'ю для ТСН вона розповіла, що тепер їй потрібно виплатити компенсацію. За її словами, їй ...

Росіяни загадили море смертоносним непотребом: На одеському пляжі вибухнула протикорабельна міна

п’ятниця, 29 березень 2024, 1:45

В Одесі пролунав потужний вибух. На один з пляжів винесло протикорабельну міну. Міну викинуло на берез через штормову погоду, де вона і вибухнула, повідомило Оперативне командування "Південь" в Telegram. Через обмеження доступу людей до пляжної зони в ...