Найдавніший символ Різдва: У Львові встановили оздоблений стрічками триметровий дідух (відео)

Дідух урочисто пронесли середмістям у супроводі гурту колядників. Діти і дорослі з різдвяною зіркою вітали народження Божого сина.

У Львові встановили головний і найдавніший символ Різдва - Дідух. Про це йдеться у сюжеті ТСН, передають Патріоти України.

Попри 15-градусний мороз, львів'яни традиції не зрадили. Дідух урочисто пронесли середмістям у супроводі гурту колядників. Діти і дорослі з різдвяною зіркою вітали народження Божого сина.

Триметровий сніп, оздоблений кольоровими стрічками, для міста виготовила родина Коцюків, яка вже багато років славиться плетінням дідухів. Для формування великого символа Різдва майстри використали півтори сотні малих снопиків.

Дідухи ще з язичницьких часів присвячували духам предків і вважали родинними оберегами.

"Нам говорили, що прогноз позитивний": На Рівненщині під час пологів померла дитина, а потім і її мати

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:38

На Рівненщині, у Костопільському пологовому будинку, після кесаревого розтину помер новонароджений, а за три дні померла і його мати. У жінки залишилося троє неповнолітніх дітей. Рідні звинувачують лікарів, поліція відкрила кримінальне провадження. Док...

У Краснодарі фекалії затопили вулицю "Руская". Місцева влада виправдовується - "проста дєньгі кончілісь"

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:05

Хоча Москва з 2022 року засекретила більшість статистичних даних не лише щодо втрат на фронті але і стану російської економіки та перерозподілу бюджетів, ознаки загального упадку відслідковуються за різними проявами. Як то здороження продуктів харчуван...