Найдоречніше місце: У колонії російські зеки провели акцію "Безсмертний полк" (фото)

Ув'язненим також запропонували тиждень приймати їжу за добовими нормами харчування, що діяли в роки війни для червоноармійців.

Зеки в РФ влаштували в колонії акцію "Безсмертний полк". Фото:https://gazeta.ua/

У виправних установах Кіровської області в Росії пройшли заходи, присвячені Дню перемоги. Про це пише gazeta.ua, передають Патріоти України.

Ув'язнені взяли участь в акції "Безсмертний полк", пройшовши з портретами родичів-учасників Великої Вітчизняної війни по території колонії. Також для засуджених провели вікторину на знання військових подій і організували тематичний кінопоказ. Ув'язнені одного із СІЗО виготовили макет легендарного танка Т-34. Машину зробили з картону, паперу та фанери.

Ув'язненим запропонували тиждень приймати їжу за добовими нормами харчування, що діяли в роки війни для червоноармійців.

"234 засуджених взяли участь в акції, що тривала тиждень. За словами учасників, голод і думки про їжу іноді заважали працювати, але відчуття солідарності, патріотична налаштованість допомогли витримати це випробування", - повідомляє прес-служба УФСІН Росії у Кіровській області.

Чим годували ув'язнених в цей період - у відомстві не уточнили. Згідно з постановою Державного комітету оборони від 12 вересня 1941 року, червоноармієць на передовій повинен був отримувати в день 800 грам житнього хліба, 500 грам картоплі, 320 грам овочів, 170 грам круп і макаронів, 150 грам м'яса, 100 грам риби, 50 грам жирів і 35 грам цукру.

"Урочисті заходи організовані з метою розвитку у засуджених почуття патріотизму, гордості і приналежності до вітчизняної історії та культури, а також збереження пам'яті про події Великої Вітчизняної війни. Як відзначають самі засуджені, в такі дні вони відчувають себе частиною Великого народу, який здобув перемогу", - заявили в УФСІН.

У ще одній країні ЄС планують скоротити виплати українцям

четвер, 2 травень 2024, 16:47

В уряді Ірландії обговорюють подальше скорочення виплат українським біженцям. Із березня зменшену допомогу отримують новоприбулі втікачі від війни, передають Патріоти України. Останніми тижнями чиновники додатково розглядали рівень фінансової підтримки...

Більшість українських біженців готові повернутися з-за кордону: Опитування показало, за яких умов

четвер, 2 травень 2024, 15:56

Більшість українців все ще планують повернутися до України (26% точно та 26% скоріше). З них 61% планує це зробити після війни, передають Патріоти України. з посиланням на дані опитуванняInfo Sapiens. Остаточне закінчення війни / припинення бойових ді...