"Найгуманніший суд у світі" повернув партнерам Труханова 92 000 000 грн з процентами

Власник коштів – це ТОВ "Девелопмент Еліт", яке, за версією слідства, продало мерії будівлю в два рази дорожче.

Труханов має бути задоволеним? Фото: соцмережі.

Нацагентство з розшуку та менеджменту активів за рішенням суду повернуло 92,3 мільйона гривень компанії, яка фігурує у справі про розкрадання коштів Одеської мерії. Про повернення коштів Агентство повідомило на власному сайті, не уточнюючи, про яку справу йдеться, передають Патріоти України.

"У березні 2018 року… Національному агентству були передані в управління грошові кошти в сумі 185 млн грн. Водночас, Апеляційним судом міста Києва було скасовано арешт на частину зазначених грошових коштів", – йдеться в повідомленні.

У зв’язку з тим, що суд зняв арешт, власнику повернули "кошти у сумі близько 100 млн грн і нараховані за ними відсотки". Відомство не уточнює, в якій справі були заарештовані кошти та кому вони належать.

Водночас, джерела журналістів в АРМА підтвердили, що йдеться про кошти, які арештовували у справі мера Одеси Геннадія Труханова – 92,3 мільйона гривень. Власник – це ТОВ "Девелопмент Еліт", яке, за версією слідства, продало мерії будівлю в два рази дорожче. Директор підприємства, як і Труханов та ще 6 фігурантів справи, наразі підозрювані у привласненні бюджетних коштів.

Агентство додає, що, відповідно до законодавства, зберегло вартість активів "шляхом розміщення на депозитному рахунку в АТ "Ощадбанк" під відсотки, що дорівнюють обліковій ставці Національного банку України".

Раніше суд кілька разів арештовував ці 185 мільйонів, а в лютому цього року навіть наказав повернути половину мерії. 13 березня суд все ж передав 185 мільйонів в управління Нацагентству.

Однак пізніше, 5 квітня, з половини коштів суд зняв арешт, що і змусило АРМА повернути їх власнику. Наразі у справі заарештовані та зберігаються в АРМА 92 695 282 гривень. Голова ЦПК Віталій Шабунін стверджував, що фігуранти справи домовлялися про зняття арешту з коштів за допомогою певних суддів.

НАБУ підозрює Труханова, кількох посадовців мерії та підприємців у привласненні майна за схемою, яка завдала державі 185 млн грн збитків. Восени 2016 року Одеса придбала будівлю для нової мерії, на думку слідства, переплативши в понад два рази. 1 червня 2018 року САП і НАБУ повідомили, що завершили розслідування у справі. Після того, як з матеріалами ознайомиться захист, справу передадуть до суду.

Мовний омбудсмен Кремінь розповів, у скількох школах України досі вивчають російську як окремий предмет

середа, 1 травень 2024, 23:32

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь опублікував звіт за 2023 рік щодо дотримання мовного закону у різних сферах діяльності. Згідно з ним, в Україні залишилося три школи, в яких російську мову викладають як окремий предмет. Водночас 20% дошкільнят не розумію...

Показав чудовий результат: Український військовий став чемпіоном Європи з гирьового спорту

середа, 1 травень 2024, 22:56

Старший лейтенант і учасник збірної України з гирьового спорту Олексій Остапчук став чемпіоном Європи в командній естафеті з класичного поштовху гирі. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомляє 115 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ, де с...