Нахабне знущання над літньою жінкою в Дніпрі: Поліція відкрила кримінальну справу над екс-депутатом "Опоблоку"

Правохоронці вже опитали всіх свідків події.

Скрін відео

Колишній депутат Опозиційного блоку Олександр Заманський з Дніпра, який засвітився в інциденті, що отримав широкий громадський резонанс, тепер є фігурантом кримінальної справи. Поліція відкрила проти нього провадження у ч. 2 ст. 296 КК (хуліганство, вчинене групою осіб). Про це розповіла в ефірі каналу 112 прес-аташе відомства в Дніпровській області Анна Старчевська, передають Патріоти України.

"Поліція опитала всіх свідків події. Встановлюється, чому жінка перебувала на землі. Очевидно, що її штовхнули", - заявила вона.

Як відомо, 25 червня 2016 року в мережі було оприлюднено любительський відеозапис, на якому молода жінка демонстративно знищує вміст сумки літньої жінки, яка лежить поруч на асфальті. Супутник агресивно налаштованої жінки, який, як з'ясувалося пізніше, був депутатом Соборної райради Дніпра від Опоблоку Олександр Заманський, просто ходить поруч і не втручається.

Як говориться в коментарі до відео, жінка, що лежить на землі, раніше зробила зауваження парі за припаркований поперек дороги автомобіль, через що вона не могла пройти з продуктами до свого під'їзду. Далі хтось із пари нібито зіштовхнув її на асфальт. Після показової розправи пара поїхала.

Після того, як інцидент набув суспільного резонансу, Опоблок виключив Заманського з партії. Про подію першим з політиків повідомив депутат від БПП Володимир Ар'єв у себе в Facebook:

Чи бути депортації? Як вплине рішення з припиненням видачі паспортів на біженців у Німеччині - влада дала категоричну відповідь

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:05

У Німеччині відреагували на рішення про припинення видачі паспортів українським чоловікам призовного віку за кордоном та призупинення надання їм консульських послуг. Там зазначили, що у ФРН українці чоловічої статі мають однаковий з жінками статус захи...

"Сірий" паспорт: Стало відомо, як українці за кордоном намагаються обійти обмеження щодо консульських послуг

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:57

У деяких країнах Європи українці можуть отримати так званий паспорт іноземця, який дозволяє тимчасово не оформлювати українські документи, що посвідчують особу, передають Патріоти України. Намагаючись повернути на Батьківщину ухилянтів, влада обмежила ...