Нам є ким пишатись: У Києві відкрили пам'ятник доньці Ярослава Мудрого, котра правила Францією (відео)

У ролі королеви веселої Франції, добре вихована та освічена київська княжна довго не могла звикнути до антисанітарії та невігластва двору свого чоловіка Генріха Першого. "Цвіт лицарства" виглядав гіршим за руських смердів.

Пам'ятник Анні Ярославні у Києві. Скрін відео

У столичному сквері на Львівській площі у присутності Надзвичайного і Повноважного Посла Франції в Україні Ізабель Дюмон відкрили пам'ятник Анні Ярославні, повідомляють Патріоти України з посиланням на УНН.

У церемонії відкриття пам'ятника взяли участь посли Бельгії, Швейцарії, Мексики, Польщі, Словенії, Норвегії, Грузії, а також міністр культури України Євген Нищук, скульптор, автор пам’ятника Костянтин Скритуцький та учні київських французьких шкіл.

"Анна не уявляла собі, що на початку 21 століття інша жінка, родом з з Франції, тобто я, відкриватиме статую, зведену на її честь, у центрі її рідного міста. Мені здається, це дуже символічно. Це укріпить зв'язки, які Франція розвиватиме і зміцнюватиме заради сильної, єдиної та вільної України", - зазначила посол Франції в Україні Ізабель Дюмон.

Анна Ярославна - середня дочка князя Київського Ярослава Мудрого та його другої дружини Інгігерди - дочки короля Шотландії і Швеції. Анна стала другою дружиною французького короля Генріха I Капета, а згодом королевою Франції, була матір'ю майбутнього короля Філіпа І. В історії цієї країни вона залишилася як прабабуся майже 30 французьких королів.

Що буде, якщо ТЦК не встигнуть за 60 днів обробити заявку на оновлення даних - роз'яснення юриста

понеділок, 29 квітень 2024, 2:35

Відповідно до нового закону про мобілізацію в Україні, чоловікам призовного віку буде потрібно протягом 60 днів уточнити свої облікові дані у Центрах комплектування. Електронне оновлення даних ще не працює. За нинішніх умов ТЦК доведеться ставити на об...

Польща готує нові правила для українців із простроченими документами: Що треба знати

неділя, 28 квітень 2024, 21:25

Усі рішення про тимчасовий захист для громадян України, які перебувають у Польщі, включено до окремого закону, передають Патріоти України. За кілька днів польська влада представлять оновлений варіант цього документа, в якому буде враховано рішення уряд...