Намагалися приховати наїзд: Стали відомі нові факти смертельного ДТП з копами в Києві

Начальник патрульної поліції Юрій Зозуля дав негласну вказівку не давати розголосу цій ДТП.

Київські патрульні збили жінку. Фото: Обозреватель.

Після наїзду на жінку біля станції київського метро "Дорогожичі" поліцейські намагалися приховати злочин. Про це розповіли джерела в прокуратурі, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

За даними джерела, патрульні викликали тільки швидку допомогу, хоча за інструкцією зобов'язані були повідомити чергового по Управлінню поліції Києва і викликати слідчо-оперативну групу для фіксації доказів та огляду місця ДТП.

"Але, як кажуть в прокуратурі на умовах анонімності, начальник патрульної поліції Юрій Зозуля дав негласну вказівку не давати розголосу цій ДТП. Якби не сумлінність лікарів швидкої, які повідомили чергову частину про наїзд поліцейських, і не випадковий запис з відеореєстратора, не виключено, що історію замовчали б. Адже в первинному повідомленні прес-служби сказано, що жінка перебігала дорогу в невстановленому місці", - стверджує джерело.

Спікер прокуратури Києва Надія Максимець заявила, що водій і його напарник були тверезі.

"Вони понесуть відповідальність згідно з рішенням суду", - додала прес-секретар патрульної поліції Юлія Коваль.

Як повідомляли ПатріотиУкраїни, у вівторок, 19 квітня, біля станції метро "Дорогожичі" в Києві поліцейські на службовому автомобілі збили 58-річну жінку-пішохода.

20 квітня киянка Тетяна Комарницька, що отримала важкі травми в ДТП з авто поліції, померла.

У Департаменті патрульної поліції заявили, що жінка перебігала дорогу в невстановленому місці. У ЗМІ з'явилося відео з камер відеоспостереження, які зафіксували момент ДТП біля станції метро "Дорогожичі".

За фактом ДТП відкрито кримінальне провадження за ст. 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху). Патрульного, який влаштував ДТП, відсторонили від виконання службових обов'язків. Відомо, що він виховує сина і служив в армії.

"В його діях немає жодних порушень": Суддя, який вдвічі перевищив швидкість та наїхав на поліцейського, уникнув покарання

субота, 20 квітень 2024, 15:40

Друга Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя (ВРП) 17 квітня 2024 року розглянула дисциплінарну справу щодо судді Тульчинського районного суду Вінницької області Сергія Ковганича, затриманого поліцією у березні 2023 року за перевищення швидкості. Н...

Що сталось із другим поліцейським, пораненим під час нападу у Вінницькій області

субота, 20 квітень 2024, 15:20

Вночі 20 квітня двоє зловмисників на Вінничині убили 20-річного поліцейського Максима Зарецького. Другим постраждалим правоохоронцем виявився капітан Максим Шарапанський. Про це повідомляє видання "Суспільне Вінниця", передають Патріоти України. За поп...