Напередодні звільнення: Віра Савченко розповіла, як Надія планувала себе скалічити в тюрмі

Українська льотчиця планувала нанести собі травми з допомогою електроструму, бо думала, що її збираються етапувати в Сибір.

Надія Савченко. Фото:www.radiosvoboda.org

Віра Савченко розповіла, як її сестра планувала себе скалічити у разі відправлення її для відбування покарання в Сибір. За її словами, Надія заздалегідь заготовила всі необхідні для цього предмети. Про це пише Диалог, інформують Патріоти України.

Виявилося, коли тюремники серед ночі розбудили Надію Савченко і повідомили їй про відправку в Україну, ув'язнена не повірила і вирішила, що її хочуть етапувати в Сибір.

"Вона підготувала деякі речі, щоб завдати максимальної шкоди собі та перешкодити своєму етапуванню", - розповіла Віра. За словами сестри, Надія хотіла покалічити себе за допомогою електроструму.

Потім Савченко посадили в тюремний автозак, де вона провела близько п'яти годин в тісному і темному приміщенні - "стакані".

І лише після того, як стало відомо про виліт з Борисполя літака з російськими військовими на борту, Надію випустили і передали в руки українських дипломатів.

Тоня Матвієнко розповіла, чому старша донька з'їхала від неї

неділя, 5 травень 2024, 17:04

Співачка Тоня Матвієнко в інтерв'ю програмі "Ближче до зірок" зізналася, що її старша донька Уляна з'їхалася з хлопцем. Зараз 25-річна Уляна також реалізує себе в режисурі, передають Патріоти України. «Мені її дуже не вистачає, але вона вже доросла дів...

"Вони підтримують також і Путіна": Епіфаній сказав, скільки вірян Московського патріархату лишилося в Україні

неділя, 5 травень 2024, 16:29

Предстоятель Православної церкви України Епіфаній озвучив відсоток населення України, що досі підтримує діяльність Української православної церкви Московського патріархату. Про це очільник ПЦУ заявив в інтерв'ю "Радіо Свобода", яке вийшло на Великдень,...