Напевно, вплив Москви дійсно є, якщо вже добралися до Іспанії, щоб очорнити нашого патріота Зозулю - журналіст

Іспанію ми звикли вважати дуже лояльною до України країною з неймовірною кількістю українців, які там проживають, і, безумовно, ці прояви, з якими зіткнувся Роман Зозуля в Мадриді, - це дуже дивно.

Роман Зозуля. Фото:www.matchday.ua

Спортивний журналіст Микола Васильков розповів докладно про ситуацію, яка виникла з футболістом збірної України Роман Зозулею, проти якого в Іспанії була розгорнута ціла кампанія в зв'язку з його патріотичними поглядами. Про це журналіст повідомив в ефірі Громадського радіо, передають Патріоти України.

За словами Миколи Василькова, багато хто з футболістів підтримує волонтерів та добровольців, а з приводу звинувачень Зозулі в нацизмі ситуація насправді вибухова, бо вона дуже несподівана. Іспанію ми звикли вважати дуже лояльною до України країною з неймовірною кількістю українців, які проживають в Іспанії, і, безумовно, ці прояви, з якими зіткнувся Роман в Мадриді, - це дуже дивно.

"Звичайно, зараз можна все списати на руку Москви. Напевно, вплив дійсно є, але ми цього не можемо стверджувати, тому що тут треба завжди апелювати фактами. Наскільки я знаю, Роман приїхав в клуб, з яким повинна була бути домовленість про його оренду, і коли він підійшов до офісу, група молодиків почала щось до нього викрикувати, махати руками і кричати, що він там не потрібен. Він не зрозумів, у чому справа, і хотів зупинитися, щоб поговорити з ними.

Працівники офісу сказали, щоб він не звертав на це уваги. Менеджер пояснив йому, що це ультраси, і вони не хочуть бачити його в клубі, заявляють, що він неонацист, оскільки вони знають, що Роман підтримує українців на Донбасі. Тут пахне якоюсь провокацією. Я не думаю, що дії тих десяти ультрасів - це втілення думки всіх уболівальників Райо Вальєкано, тим більше, що форвард їм дійсно потрібен", - розповів журналіст.

За його словами, цей випадок із Зозулею став тестом лояльності, так званою перевіркою на нікчемність всіх нас.

"У нас вийшло так, що всі швидко підскочили і відреагували на ці події, тобто у нас це не проскочить, ми кусаємося в цьому сенсі: миттєво прозвучали всі офіційні і напівофіційні заяви.

Президент Федерації футболу України Андрій Павелко спочатку висловив своє особисте ставлення до ситуації в Facebook, а потім висловив офіційну позицію. Також ми говорили з тренером збірної Андрієм Шевченком і спробували за ніч продзвонити всіх збірників і дізнатися їхню позицію, а потім оприлюднили колективний лист від команди і тренерів на підтримку Романа.

Крім того, його підтримали і прості працівники Федерації. Це означає, що ми готові до таких провокацій, якщо це дійсно була провокація. Також дуже приємно було бачити ставлення до ситуації команди Романа, іспанське суспільство теж його підтримало.

І варто звернути увагу на те, як гідно в цій ситуації поводиться сам Зозуля. Він весь час хотів поговорити з цими ультрас і пояснити ситуацію.

Хто б сумнівався: Міжнародні експерти знайшли порушення в справі Коломойського

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:27

У справі бізнесмена Ігоря Коломойського, який знаходиться під вартою за підозрою у заволодінні коштами «Приватбанку», є порушення одразу трьох статей Європейської конвенції з прав людини (ЄКПЛ). Такого висновку дійшли експерти моніторингової місії IAC ...

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...