"Нареконструював": Колишній регіонал "відмив" з бюджету 23 млн грн (відео)

​Народний депутат Антон Яценко відмив гроші на реконструкції фонтану в Умані.

Антон Яценко. Фото:antikor.com.ua

У квітні 2016 року Постановою Кабінету Міністрів України з Державного бюджету України виділили 21 млн грн. на будівництво фонтану в місті Умань. Про це повідомляє видання Багнет, передають Патріоти України.

Незважаючи на те, що кошти з Державного бюджету надійшли в липні 2016 року - тендер оголосили аж через 2 місяці: відділом житлово-комунального господарства Уманської міської ради був проведений аукціон, відкриті торги на закупівлю загальною вартістю 23 млн гривень з реконструкції скверу ім.Т. Г.Шевченка.

В аукціоні брали участь три юридичні особи. Кожен з учасників тендеру залучав інших, як субпідрядників і як виконавців робіт і тому хто б не виграв, кожна з даних трьох компаній була одержувачем бюджетних коштів. Таким чином, учасники фактично гарантували собі спільне виконання підряду. Замовник - відділ Житлово-комунального господарства Уманської міської ради ніякого порушення в даному бізнес-трикутнику не побачив.

Правоохоронці підозрюють, що службові особи відділу ЖКГ Уманської міської ради Черкаської області, зловживаючи службовим становищем, внесли неправдиві відомості в акти виконаних робіт і розтратили 20 млн грн. бюджетних коштів. У липні 2016 року народний депутат Антон Яценко і мер Умані Олександр Цебрій обіцяли, що за півроку побудують сквер і фонтани.

Всі кошти виділені з Державного бюджету на будівництво фонтанів реалізувати не вдалося. На відео, що додається - видно, що будівельні роботи в 2016 році ведуться з порушенням будівельних норм.

Як встановило слідство, за станом на кінець грудня минулого року ремонтні роботи в сквері не завершені і знаходяться лише на початковому етапі.

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...

9 з 10 солдат на передовій мають проблеми з ігроманією, - нардеп Гончаренко

четвер, 28 березень 2024, 20:41

Військові звертають увагу на появу нової проблеми - епідемії ігроманії, зокрема, в лавах ЗСУ на передовій. Про цю проблему пишуть в соцмережах, передають Патріоти України. Як зазначив народний депутат Олексій Гончаренко, це не просто проблема: 9 з 10 с...