Народні прикмети: Чому 4 січня не можна ходити босоніж, а до тварин треба бути особливо ласкавими

У народі вважалося, що 4 січня сняться погані сни, які пророкують біду. Добре, якщо в цей день людині нічого не приснилося.

Ілюстрація: realguy.ru

4 січня відзначається День Святої Анастасії - покровительки вагітних жінок. У цей день дивилися на погоду і говорили про те, яким буде жовтень, повідомляють Патріоти України з посиланням на depo.ua.

Також існувало безліч прикмет, за якими судили про врожай. Народженим в День Святої Анастасії варто було носити талісман з яшмою, оскільки вважалося, що це допоможе вберегтися від злих сил.

Анастасія вважається покровителькою всіх породіль, тому їй молилися, щоб попросити допомоги у легких пологах. Їй також молилися про здоров'я і благополуччя дітей, вирушаючи до церкви 4 січня. Крім того, вважалося, що Анастасія протегує невинно засудженим людям.

У день 4 січня селяни ріжуть свиней для різдвяного столу. Починають готувати їжу до свята. Дуже популярною була свиняча ковбаса.

Заміжні жінки і дівчата на виданні вишивали 4 січня особливі рушники. Вважалося, що саме вони можуть бути надійними оберегами і допомогти легше народити дитину, а також зберегти здоров'я матері. Таким рушником бабка-повитуха згодом витирала піт з чола жінки, що народжує і вимовляла змови, які допомагали полегшувати біль і страждання.

Народні прикмети на 4 січня

У цей день суворо заборонялося бити тварин, інакше у людини будуть проблеми з ногами, будуть різні хвороби.

Дівчатам не слід проколювати вуха в День Святої Анастасії, оскільки прикмети говорять, що проколи в цьому випадку довго не заживуть.

Не можна 4 січня ходити по будинку босоніж, тому що в іншому випадку близька людина може сісти у в'язницю.

У цей день не можна в'язати, щоб ніхто з родичів не був засуджений.

Погода на День Анастасії, 4 січня, віщує погоду в жовтні.

Якщо жінка народжує дитину в День Анастасії, то це, за прикметами, віщує удачу. Пологи будуть легкими, а сама дитина з'явиться на світ міцною і здоровою. Щоб дитина швидше народилася, розв'язували всі вузли на одязі, розплітали коси.

4 січня вагітних жінок годували кашею, щоб запобігти викидню.

У День Анастасії майбутнім матерям заборонялося шити.

Багато бурульок на даху будинку 4 січня віщує урожайний рік.

Якщо 4 січня хмари пливуть проти вітру - чекай снігопадів у найближчі дні.

Якщо у річці стало менше води, значить, рік буде несприятливим для рибальства. Крім цього, така прикмета віщує посуху влітку.

Мінус майже 20 тис. посад: В Україні почнуться масові скорочення - ось хто потрапить під удар

вівторок, 19 березень 2024, 8:05

В Україні з 1 квітня 2024 року відбудеться скорочення вакантних штатних посад у системі державних органів влади. Планується. що скорочення торкнеться 19,3 тисячі посад. Про це йдеться на сайті Міністерства фінансів України, передають Патріоти України. ...

Викликав на розмову у безлюдному місці: В Індії чоловік відрубав руку коханій, яка зібралася заміж за іншого

вівторок, 19 березень 2024, 7:38

В Індії молодий чоловік посварився із коханою через те, що її вирішили видати заміж за іншого, і відрубав їй руку, передають Патріоти України. 25-річний Ринку з округу Уннао штату Уттар-Прадеш кілька місяців зустрічався із дівчиною. Попри це, сім'я інд...