NASA показали вибух зірки (відео)

Міжнародна команда вчених на протязі трьох років спостерігала за за світлом 50 трильйонів зірок з 500 галактик і зафіксувала вибух зірки.

У НАСА показали вибух зірки. Фото: NASA.

Відео створено зі знімків, які були зроблені під час спостереження за небесними тілами. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Міжнародна команда вчених на чолі з професором астрофізики з Університету Нотр-Дам в Індіані Пітером Гарнавічем спостерігала за світлом 50 трильйонів зірок з 500 галактик протягом 3 років.

У NASA зазначили, що в 2011 році телескоп Kepler зафіксував дві зірки. Перша - KSN 2011a перебувала на відстані в 700 млн. світлових років від нашої планети, а її розміри майже в 300 разів більша за Сонце. Друга зірка називалася KSN 2011d і перебувала на відстані в 1,2 млрд. світлових років від Землі. Її розміри трохи менше, проте вона все одно в 500 разів більша за Сонце.

Відео починається з видом червоного надгіганта зірки, яка в 500 разів більша і в 20 тис. разів яскравіша за Сонце. Коли внутрішня піч зірки вже не може витримати ядерний синтез, його ядро руйнується під дією сили тяжіння. Ударна хвиля від вибуху спрямовується назовні через шари зірки.

Все для фронта, все для перемоги: Український виробник пластикової тари залучив ветеранів авіабудування та організував виготовлення далекобійних БПЛА

вівторок, 30 квітень 2024, 9:05

В ангарі на заході України кілька десятків робітників збирають безпілотники, які використовують для нанесення ударів в далекому тилу Росії, оповідає Своїм читачам The Wall Street Journal . Власник заводу з виготовлення дронів попросив не розголошувати...

Хто отримає відстрочку від мобілізації з 1 травня за новим законом - повний перелік

вівторок, 30 квітень 2024, 8:30

За новим законом про мобілізацію, який набуде чинності 18 травня, всі військовозобов'язані чоловіки повинні будуть оновити дані про себе у ТЦК. Це потрібно не тільки для регулювання процесу мобілізації, а й для надання відстрочки від служби, передають...