Насмішка кінофантастів: Вчені почали всерйоз побоюватися повстання штучного інтелекту

"Велика червона кнопка" повинна гарантовано перервати діяльність робота і максимально убезпечити його і оточуючих.

Вчені всерйоз побоюються повстання штучного інтелекту. Фото: geektimes.ru.

Дослідники з Оксфордського університету і лабораторії DeepMind почали роботу над системою аварійного вимкнення алгоритмів, які здатні до самонавчання. Деталі опубліковані на сайті Інституту вивчення машинного інтелекту, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

«Якщо такий агент (штучний інтелект) працює в режимі реального часу під наглядом людини, то може виникнути ситуація, при якій оператор буде змушений натиснути на велику червону кнопку, щоб зупинити агента від виконання дій, небезпечних для самого агента або його оточення", - пояснюють вчені.

Автори розповідають, що алгоритми, які здатні до самонавчання, можуть з часом навчитися знаходити механізм ігнорування штатної стоп-команди оператора.

"Велика червона кнопка" повинна гарантовано перервати діяльність робота і максимально убезпечити його і оточуючих, а також запобігти діям, які можуть призвести до незворотних наслідків.

У Швейцарії хочуть, щоб українські біженці працювали, але є нюанс

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:56

Очікується, що українські біженці у Швейцарії братимуть участь у соціальному житті країни, інтегруватимуться та знайдуть роботу. Але працевлаштуватися для багатьох з них нелегко. Лише трохи менше від 23 відсотків біженців з України зараз працюють. Феде...

Воєнні злочини тривають: У Криму росіяни влаштували облаву та мобілізували мусульман під час Ураза-байрам

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:30

Російські терористи у тимчасово окупованому Криму мобілізували місцевих мусульман під час Ураза-байрам. Про це у Telegram-каналі пише рух спротиву "Атеш", передають Патріоти України. За інформацією партизан, росіяни провели масову облаву на місцеве на...