Настав "найнебезпечніший час для нашої планети", - Стівен Хокінг

Британський фізик звертає увагу на наростаючому розриві між елітами, зокрема, політиками, і середнім та робітничим класом.

Стівен Хокінг. Фото: ZN.ua.

Британський фізик-теоретик Стівен Хокінг вважає, що настав "найнебезпечніший час для нашої планети", повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

У публікації фізик звертає увагу читачів на наростаючий розрив між елітами, зокрема, політиками, і середнім і робітничим класом.

На його думку, роботизація виробництва, відсутність необхідності отримання високих доходів у великому числі людських ресурсів призводять до нерозуміння між різними групами суспільства.

"Інтернет і платформи, що роблять це можливим (прискорення економічної нерівності - ред.), дозволяють дуже невеликим групам людей витягувати величезний прибуток при прийомі на роботу дуже малої кількості людей. Це неминуче, це прогрес, але це також соціально руйнівне явище", - пише вчений.

Результатом того, що деякі люди не приймають змін сучасного суспільства, за словами Хокінга, стали підсумки президентських виборів в США і голосування за Brexit в Великій Британії.

"Я відчуваю, як ніби моя вежа зі слонової кістки стає все вищою", - пише вчений.

Зазначені проблеми, за словами Хокінга, можна вирішити тільки спільними зусиллями всіх країн і верств суспільства.

"Можливо, протягом декількох сотень років ми організуємо колонії людей біля інших зірок, але зараз у нас є тільки одна планета, і ми повинні працювати разом, щоб захистити її, - пише Хокінг. - Щоб зробити це, нам потрібно зламати, а не нарощувати бар'єри всередині і між країнами".

"Закрий рота і йди звідси": На Львівщині працівники ТЦК зупинили автівку волонтера (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:54

Працівники одного з Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) потрапили у черговий скандал. Цього разу подія сталася у Львівській області. Про це повідомляє видання "Четверта студія", посилаючись на місцеві Telegram-кана...

Український футболіст потрапив у расистський скандал у Франції

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:43

Півзахисник Бордо Данило Ігнатенко запам’ятався скандалом у домашньому матчі 24-го туру французької Ліги 2, у якому його клуб переміг Дюнкерк з рахунком 2:0, передають Патріоти України. Як пише L’Equipe, у цьому поєдинку українець нібито обізвав футбол...