Теорія мультивсесвіту: Стало відомо, чому присвятив свою останню роботу Хокінг

Гіпотеза про мультивсесвіт передбачає наявність безлічі світів: в кожному такому світі існує певний набір фундаментальних констант і пов'язаних з ними законів природи. Наш Всесвіт в цій концепції - тільки один з таких світів.

Стівен Хокінг. Фото:yahoo.com

Британський фізик-теоретик Стівен Хокінг незадовго до смерті вніс правки до статті, яка присвячена можливості існування мультивсесвіту. Про це повідомляє Daily Mail, зазначають Патріоти України.

Так, 4 березня 2018 року з'явилися оновлення останньої роботи Хокінга в бібліотеці електронних препринтів arXiv.org. У науковому матеріалі, написаному з бельгійським фізиком Томасом Хертогом обговорюється можлива експериментальна перевірка гіпотези мультивсесвіту. Перша версія публікації з'явилася 24 липня 2017 року.

"Інтригуюча ідея в роботі Хокінга полягає в тому, що мультивсесвіт залишила свій відбиток в реліктовому випромінюванні, що пронизує наш Всесвіт, який ми могли б виміряти за допомогою детектора, встановленого на космічному кораблі", - сказав британо-мексиканський космолог Карлос Френк.

Гіпотеза про мультивсесвіт передбачає наявність безлічі світів: в кожному такому світі існує певний набір фундаментальних констант і пов'язаних з ними законів природи. Наш Всесвіт в цій концепції - тільки один з таких світів.

Як відомо, Стівен Хокінг помер 14 березня 2018 року у віці 76 років. Незважаючи на те, що більшу частину свого життя він провів у інвалідному кріслі, Хокінг став одним з найбільш знаменитих учених. Він приділяв велику увагу таким проблемам людства, як глобальне потепління, стан навколишнього середовища і соціальна нерівність.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...