"Наступні окупанти після гітлерівців": Радянських солдатів позбавили звання почесних громадян польського міста

Рішення прийняли в мерії міста Кельце одноголосно.

Місто Кельце у Польщі. Фото: соцмережі.

У польському місті Кельце прийняли рішення виключити зі списку почесних громадян міста 29 військовослужбовців Червоної Армії. Таке рішення прийняли в мерії одноголосно, передають Патріоти України.

Як повідомляє TVPInfo, мова йде про 29 солдатів, які стали почесними громадянами Кельце відповідно до рішень муніципальної ради з 1968 по 1980 рік. Проект резолюції підготували члени міської ради від партії влади «Право і справедливість», безпартійний проект "Свентокшиське" і "Асоціація патріотів Кельце».
«Радянська армія ніколи не була нашим визволителем, а скоріше ще одним окупантом після гітлерівських німців. Очевидно, нетактовним по відношенню до наших жителів, всіх нас, було те, що найбільша кількість почесних громадян Кельце були солдатами цієї армії», - заявив заступник голови міської ради від "Права і справедливості" Ярослав Карісь.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...