"Навалом купа "тітушні". Це бандити": Під Києвом місцеві жителі перекрили дорогу через незаконну вирубку лісу (відео)

​Під час протесту невідомі молодики забороняли знімати нищення дерев на камеру.

Тітушки. Фото:скрін відео

13 липня в смт Гостомель під Києвом жителі вийшли з протестом на центральну дорогу. Як з'ясувалося, локальний мітинг люди організували власними силами проти вирубки лісу. На місці протесту утворилася пробка. Про це повідомили в телеграм-каналі dtp.kiev.ua, зазначають Патріоти України.

"У Гостомелі протест, люди заблокували рух транспорту. Проїзд в центр повністю зупинено. Люди страйкують. Посеред дороги вже лежать гілки. Радимо змінити маршрут руху. Зібралася пробка на кілька км", - сказано в повідомленні.

Жителі Гостомеля в соцмережах пояснюють, що в їх ліс (в районі житлового комплексу "Чеський двір") приїхали невідомі люди і без дозволу стали рубати дерева. При цьому робочих "охороняють" молоді хлопці в спортивках - "тітушки".

Мітинг проти вирубки лісу також відвідав український письменник і волонтер Олександр Михед. Під одним з відео з місця протесту на своїй facebook-сторінці він повідомив: "ЖК Чеський двір, Гостомель. Валять ліс, хочуть ставити ТРЦ".

При цьому активіст опублікував відео, на якому видно, як молоді люди в однакових синіх футболках оточили місце вирубки лісу і нікого туди не пропускають.

Також на одному з відео чути, як місцевий житель кричить - "Це бандити, люди". Починається бійка. Жінки і чоловіки намагаються своїми силами вирішити проблему і довести, що вирубка відбувається незаконно.

"ЖК Чеський двір, Гостомель. Незаконна вирубка лісу. Валять ліс. Навалом купа тітушні. Зупинили трасу. Тітушню відвернули на якусь іншу сторону", - коротко коментує відео Олександр Михед.

При цьому один з хлопців-захисників вирубки назвав себе представником охоронної фірми. Він намагався відвести в сторону активіста під приводом "забезпечення його безпеки".

Також активіст неодноразово зазначив, що "представники охоронної фірм розпускали руки" і забороняли йому знімати. На іншому відео активіст показує людей, яких привезли в Гостомель, щоб ті підтримали вирубку і нове будівництво.

"Набрали бабусь, які агітували за торговий центр. Мовляв, місцеве населення. З якими зараз буде розрахунок. Бабусі, які кричали, що вони хочуть торговий центр тут, що вони жителі Гостомеля. Їх централізовано відвели", - коментує Олександр Михед.

При цьому під час зйомки до активіста підійшов чоловік і крикнув: "Перестань знімати". Крім того, активісту дорогу перекрила невідома машина.

В Україну після потепління увірветься нова хвиля холоду: Синоптикиня розповіла, чого чекати

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:56

На вихідних 30-31 березня в Україні очікується тепла весняна погода, подекуди стовпчики термометрів піднімуться до +25 градусів. Скрізь без опадів, світитиме сонце. А з вівторка та середи очікується нова хвиля похолодання, передають Патріоти України. Т...

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...