Навіки в пам'яті народу: У Дніпрі презентували книгу з історіями про загиблих на Донбасі бійців ЗСУ

Ідейний натхненник "Книги пам'яті" – Національний військово-історичний музей України. Фінансову підтримку надало Міністерство оборони.

Фото:http://dnipro.depo.ua/

У Дніпрі презентували "Книгу пам’яті" з історіями про загиблих бійців ЗСУ. В книзі зібрані історії про мешканців Дніпропетровської області, які загинули в АТО. Про це йдеться у повідомлені прес-служби Дніпропетровської ОДА, передають Патріоти України з посиланням на Depo.Дніпро.

В "Книзі пам'яті" зібрано 800 історій про загиблих на Донбасі військовослужбовців ЗСУ.

346 з них – вихідці із Дніпропетровщини, інші – з Вінницької, Волинської, Закарпатської, Житомирської та Донецької областей. У книзі – біографія та фото кожного бійця. Про деяких героїв можна прочитати зворушливі спогади рідних і друзів.

Ідейний натхненник книги – Національний військово-історичний музей України. Фінансову підтримку надало Міністерство оборони.

"Цей проект стартував влітку 2014-го, коли наш музей почав збирати інформацію про загиблих на Донбасі. Пізніше ми створили сайт "Книга пам’яті полеглих за Україну". З вересня 2014 року під егідою музею почала працювати місія "Евакуація-200", яка займалася пошуком, ідентифікацією та вивезенням загиблих. Тепер народилася друкована версія "Книги пам’яті". До неї увійшли лише біографії бійців Збройних Сил України. Але наразі готується нове видання, у якому будуть згадані загиблі герої й інших збройних формувань", – розповів виконуючий обов’язки директора Національного військово-історичного музею України, редактор-упорядник книги Ярослав Тинченко.

На сьогодні наклад книги обмежений – 1200 екземплярів. У першу чергу, її отримали сім’ї загиблих. Очікується друге видання: тираж збільшиться, і книгу можна буде придбати у книгарнях.

Деяким українцям дозволяють платити за газ менше, ніж зазначено в платіжці - ось хто отримає знижку

середа, 15 травень 2024, 6:45

Клієнти "Нафтогазу" можуть знизити свій рахунок за газ, отримавши знижку 1%. Для цього їм потрібно вчасно розраховуватися з компанією – до 15 числа кожного місяця. Тож у травні для отримання знижки залишилося менше ніж 2 повні доби. Про знижку розповіл...

Треба обов’язково мати при собі: Без яких документів транспорт затримають на блокпосту

середа, 15 травень 2024, 3:25

Під час дії воєнного стану на блокпостах в усіх водіїв автомобілів можуть перевіряти документи, адже за новим законом про мобілізацію, чоловікам від 18 до 60 років треба мати при собі військово-обліковий документ. Про це у коментарі РБК-Україна сказав ...