Назвали на честь "вождя": У Росії показали чорношкірого Йосипа Сталіна (відео)

Американський агроном, який в 30-х роках працював у СРСР, назвав свого сина Йосипом Сталіним.

Ілюстрація: cont.ws.Російські журналісти розшукали першу чорношкіру дитину, що народилася в Радянському Союзі. Хлопчика назвали на честь радянського вождя Йосипа Сталіна. Про це пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"Мене звуть Йосиф Сталін Кім Роан. Я - перша чорношкіра дитина, що народилася в Радянському Союзі", - розповідає про себе афроамериканець.

Як стало відомо, в 30-і роки XX століття сталінський уряд почав запрошувати в СРСР зарубіжних фахівців, в тому числі з США. У зв'язку з цим батько Йосипа Джозеф Роан прибув в СРСР, де йому пообіцяли расове рівноправ'я і $600 місячної платні. У 1930 році Джозеф приїхав в Узбекистан, де зайнявся розвитком відсталої бавовняної промисловості республіки.

В СРСР агроном переїхав з дружиною Сейді. Так, в Радянському Союзі народився перша в історії країни чорношкіра дитина - син Джозефа Роана, якого назвали Йосип Сталін. Ще одне ім'я - Кім - йому дали узбецькі друзі батька.

У 1934 році через нестабільну ситуацію Роан попросився у відпустку і незабаром разом з сім'єю повернувся назад. Що стало з його колегами, які приїхали в Радянський Союз, агроном не знає, так як був єдиним, хто повернувся в США.

Залізуть в кишені і цим: Влада підготувала «сюрприз» для українців за кордоном. Кому варто хвилюватися

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:23

У вересні 2024 року відбудеться перший автоматичний обмін між Україною та іншими державами інформацією про фінансові рахунки за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart). Країни обміняються даними за друге півріччя 2023 року – це...

"Нам говорили, що прогноз позитивний": На Рівненщині під час пологів померла дитина, а потім і її мати

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:38

На Рівненщині, у Костопільському пологовому будинку, після кесаревого розтину помер новонароджений, а за три дні померла і його мати. У жінки залишилося троє неповнолітніх дітей. Рідні звинувачують лікарів, поліція відкрила кримінальне провадження. Док...