Не без іронії: Російський журнал підготував список із 10 книг, які має спалити кожний росіянин

Видання з іронією висміяло "новий тренд" у РФ.

Ілюстрація:espreso.tv

Російськомовна версія журналу для чоловіків MAXIM поіронізувала над "новим трендом" палити книжки і запропонувала список творів, які має спалити кожен росіянин, що "мислить прогресивно". Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на MAXIM.

"Саме вміння грамотно спалювати паперову літературу у найближчому майбутньому буде виділяти росіянина, що вміє мислити прогресивно, з-поміж апатичного натовпу", - пише видання.

Далі йде власне список. Назва кожного твору супроводжується короткою анотацією – поясненням, чому саме ця книга і саме цього автора має бути спалена.

"Мертві душі", Микола Гоголь.

Шкідницький пасквіль, що карикатурно вивалює в бруді наш терплячий, брудостійкий народ. Написаний, що недивно, психічно нездоровим уродженцем України. У кожному російському багатті має бути щось українське!

"Малиш та Карлсон, що живе на даху", Астрід Ліндгрен.

Оповідає про відносини розжирілого педофіла з неповнолітнім тієї ж статі, вихованцем шведської сім'ї. Автор - активіст соціал-демократичної партії, незрозуміло що це, але звучить неприємно.

"Війна та мир", Лев Толстой.

"Про що цей твір – зовсім не важливо, ключову роль грає його величезний обсяг, що дає багаттю особливо багате підживлення. Автор - відлучений від Церкви підстаркуватий ідейний хіпі.

"Майстер та Маргарита", Михайло Булгаков.

Неприхований сатанізм та викривлення реальних фактів з життя популярного в Росії проповідника І. Христа (0-33 роки н.е.). Автор – наркоман, уродженець міста Київ.

"1984", Джордж Оруелл.

Демонстрація неосвіченого нерозуміння тієї ключової ролі, яку відіграє в житті людини її мудра влада. Містить брехливу інтерпретацію перевірених і надійних методів народної просвіти. Книга написана у Лондоні сином виробника опіуму.

"Володар перснів", Джон Р.Р. Толкін.

Дешеві багатосторінкові домисли, в яких місце геїв та емігрантів у Європі зайняли гноми і ельфи, а вся територія Росії поросла вулканами і населена урками. Автор - командор Ордена Британської імперії, і цим все сказано.

"Собака Баскервілів", Артур Конан Дойл.

Пропагує витончені вбивства та збуджує ненависть до соціальної групи "собаки". Написана британським спіритистом-шарлатаном.

"Герой нашого часу", Михайло Лермонтов.

Твір, що порочить образ російського військового і розпалює міжнаціональну ворожнечу між російським та кавказьким народами. Написана хворобливим авантюристом, на смерть якого імператор Микола I дотепно прорік "Собаці - собача смерть!".

"Норма", Володимир Сорокін.

Твір пропагує негативне ставлення до почесного для кожного росіянина поїдання лайна. Автор - політично несвідомий графоман, що відмовився вступати в ВЛКСМ.

"Муха-Цокотуха", Корній Чуковський.

Похмура "жесть", орієнтована на дитячу аудиторію. Героїня знайшла або вкрала гроші, влаштувала притон якийсь, і все це закінчилося різаниною та спробою зґвалтування. Автор виріс в Одесі і злигався з радянськими дисидентами.

Як стало відомо 13 січня, у кількох вишах міста Воркута спалили книги, видані за сприяння Фонду Сороса. Раніше ця організація була визнана в Росії небажаною.


Врятувати не вдалося: У Луцьку через отруєння невідомою речовиною помер 2-річний хлопчик

п’ятниця, 3 травень 2024, 17:30

Правоохоронці розслідують смерть дворічної дитини у Луцьку. Попередньо відомо, що хлопчик помер він отруєння невідомою речовиною, передають Патріоти України. Що відомо про смерть дитини. Так, інформація про смерть 2-річного хлопчика у Луцьку надійшла п...

Залізна завіса закривається: У Росії чиновникам остаточно забороняють виїзд за кордон

п’ятниця, 3 травень 2024, 16:49

У Росії чиновникам остаточно забороняють виїздити за кордон через страх перед витоком державних таємниць. Усі закордонні поїздки чиновників мають бути попередньо узгоджені, і обмеження стосуються не тільки країн, які вважаються недружніми до Росії, але...