Не допустити перетворення України в "клаптикову ковдру": Генерал про прагнення буковинських румун отримати автономію

Достатньо було б прийняти закон, що в умовах ведення війни, в умовах нестабільності такі питання не розглядаються і не вирішуються, вважає Олександр Скіпальський.

Олександр Скіпальський. Фото:nv.ua

З огляду на той факт, що в Україні є території компактного проживання національних меншин, немає нічого дивного в тому, що деякі з них бажають отримати автономію. У той же час в Україні є механізми, здатні не допустити перетворення країни в "клаптикову ковдру". Про це в коментарі Обозревателю розповів екс-заступник глави СБУ, голова Спілки офіцерів України, генерал-лейтенант Олександр Скіпальський, інформують Патріоти України.

Говорячи про звернення румунів Буковини до президента країни про надання території їх компактного проживання статусу автономії, генерал сказав: "Нічого дивного в цьому немає. Можна сказати, що в умовах України це закономірне явище. Румунське питання було на порядку денному постійно, ще за часів Радянського союзу, воно завжди знаходилося в полі зору КДБ, який успішно з цим справлявся".

Таким чином, як тільки з'явився прецедент з наданням автономії кримським татарам, "румуни поставили це питання". На думку Скіпальського, подібні заяви можуть прозвучати і від інших національних меншин, які проживають компактно, в тому числі від гагаузів і угорців.

Разом з тим генерал запевнив: у держави "Україна" є всі можливості, щоб не допустити перетворення країни в "клаптикову ковдру".

"Тепер нам вирішувати - перетворювати Україну в "клаптикову ковдру", або все-таки прийняти закон, що в умовах ведення війни, в умовах нестабільності всі ці питання не розглядаються і не вирішуються", - сказав він. "Цей процес можна зупинити. Конституція визначає все це, Верховна Рада визначає все це", - додав він.

"Вони підтримують також і Путіна": Епіфаній сказав, скільки вірян Московського патріархату лишилося в Україні

неділя, 5 травень 2024, 16:29

Предстоятель Православної церкви України Епіфаній озвучив відсоток населення України, що досі підтримує діяльність Української православної церкви Московського патріархату. Про це очільник ПЦУ заявив в інтерв'ю "Радіо Свобода", яке вийшло на Великдень,...

Євген Кошовий розповів, чому його донька Варвара навчатиметься в Польщі

неділя, 5 травень 2024, 14:41

Художній керівник і актор студії Квартал 95 Євген Кошовий в інтерв'ю KP розповів, що його старша донька, 16-річна Варвара мріє про велику сцену і тому багато займається вокалом, передають Патріоти України. Кошовий відповів, чому саме Польща імпонує Вар...