Не дотримався квот: Телеканалу "Інтер" Нацрада призначила позапланову перевірку

Перевірка повинна пройти за результатами моніторингу мовлення, який і виявив порушення законодавчо встановлених квот щодо трансляції українських та іноземних передач.

Канал "Інтер" пройде позапланову перевірку. Ілюстрація:kp.uaНаціональна рада на засіданні 13 квітня за результатами моніторингів мовлення загальнонаціональних каналів щодо дотримання квот національного і європейського продукту призначила позапланові перевірки компаніям ПрАТ "Телеканал "Інтер", ТОВ "Телестудія "Служба інформації", ТОВ "ТРК "Музика ТВ" і ТОВ "ТРК "Кіно ТВ", які входять в Inter Media Group. Про це повідомляє прес-служба Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, зазначають Патріоти України.

Як зазначається у повідомленні, відповідно до вимог частини четвертої статті 28 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" ліцензіати (крім супутникового мовлення) у проміжках часу між 07.00 та 23.00 повинні дотримуватися таких пропорцій між українськими та іноземними передачами: передачі європейського виробництва, а також США та Канади повинні становити не менше 70 відсотків загального тижневого обсягу мовлення, у тому числі не менше 50 відсотків загального тижневого обсягу мовлення - передачі українського виробництва).

Перевірки, які будуть проведені фахівцями регуляторного органу, мають встановити, чи підтвердяться результати моніторингів. Після цього Національна рада ухвалить відповідні рішення.

Опалювальний сезон в Україні можуть завершити достроково, названо терміни і причину

вівторок, 19 березень 2024, 11:28

Опалювальний сезон в Україні цього року завершиться наприкінці березня через плюсову температуру повітря. Про це заявив голова НАК "Нафтогаз України" Олексій Чернишов, . "Зазвичай опалювальний сезон закінчується 15 квітня, але цього року, зважаючи на п...

В Україні повернули обов'язкову індексацію зарплат, але підвищення можна не чекати? Всі нюанси

вівторок, 19 березень 2024, 11:26

Для українських роботодавців повернули зобов'язання щороку проводити індексацію зарплат. У 2023 році дія такого правила була припинена, проте 2024-го її відновили. Утім, українцям не доводиться розраховувати на різке підвищення окладів - обов'язковій і...