Не кошерно, панове: США оштрафувала на півмільярда відому фармкампанию за хабарі в Україні

В ході розслідування встановлено, що представники ізраїльської компанії давали хабарі головним посадовим особам різних країн, зокрема України, Росії і Мексики.

Концерн Teva. Фото: DW

Ізраїльський фармацевтичний концерн Teva заплатить 519 млн доларів штрафу в США за підкуп чиновників в Україні, Росії та Мексиці в обмін на сприяння в просуванні ліків на ринку. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на DW.

Так, в ході розслідування встановлено, що представники компанії давали хабарі головним посадовим особам різних країн, зокрема України, Росії і Мексики, в обмін на сприяння в просуванні ліків на їх ринках. Teva, у свою чергу, погодилася на сплату штрафу після того, як її дочірня компанія була визнана винною в порушенні закону про корупцію за кордоном, після чого вона підписала угоду про відстрочення судового переслідування.

"Teva та її дочірні компанії платили мільйони доларів хабарів представникам урядів в різних країнах, і цілеспрямовано відмовлялася вводити систему внутрішнього контролю, що виключає хабарництво", - йдеться в повідомленні. У рамках цієї справи розглядалася і корупційна схема в Україні, стосується вона 2001 і 2011 років. Встановлено, що компанія давала хабара чиновнику, який, в свою чергу, сприяв просуванню ліків Teva на українському внутрішньому ринку.

Уже доступніша: Ціна на популярну весняну ягоду в Україні знизилась втричі

п’ятниця, 10 травень 2024, 4:15

В Україні дешевшає полуниця. Ціни на українську полуницю коливаються від 35 до 80 гривень за кілограм, що є майже втричі нижче, ніж у минулому році, завдяки сприятливим погодним умовам та врожайності. У найближчі тижні українці зможуть побачити значне ...

Є нюанси: У яких випадках військовозобов'язаних жінок можуть призвати - пояснення юристки

п’ятниця, 10 травень 2024, 3:25

Згідно з новим законом про мобілізацію, норми про те, коли жінка зобов'язана стати на військовий облік не змінились. Жінки, які мають медичну, або фармацевтичну освіту, зобов'язані стати на військовий облік. Про це розповіла юристка Дарія Тарасенко. На...