Не парадний бік медалі: "Немає навіть туалетного паперу", - волонтер розповів про реалії із забезпеченням ЗСУ

Роман Донік наголосив, що український солдат досі живе за нормами радянського часу.

Роман Донік. Фото:news-info.in.ua

Відомий волонтер Роман Донік заявляє, що попри всі покращення у Міністерстві оборони українська армія досі повністю не забезпечується державою. Про це він розповів в інтерв'ю Апострофу, зазначають Патріоти України.

"Зараз недофінансування МО десь наполовину. По забезпеченню речами - на 16%. Грошей реально немає", - каже Донік

При цьому він додав: "Ще один момент - солдат досі живе за нормами радянського часу. Образно кажучи, йому видають один комплект форми на півроку. Він ходить в цій формі місяцями, вона у нього від бруду починає ламатися, випрати ніде, та, навіть, якщо і було б де, переодягнутись йому нема в що".

"Ще передбачено дві або три пари на півроку, двоє або троє трусів, три комплекти термобілизни і все. Помитися, в кращому випадку, є можливість раз в десять днів.

Тобто солдати місяцями не миються, а вологі серветки не передбачені. Навіть туалетного паперу до цього часу не передбачено. Ті ж депутати, які говорять, що все добре, не голосують за зміни до таких норм", - підкреслив Донік.

Мобілізація ув‘язнених в Україні: У парламенті розповіли, як це відбуватиметься

середа, 8 травень 2024, 16:23

У Верховній раді прийняли у другому читанні законопроєкт №11079-1 про добровільну мобілізацію ув‘язнених. Окрім осіб, що вчинили умисні вбивства, ґвалтівників і педофілів, до лав ЗСУ не зможуть вступити корупціонери, ті, хто вчинив злочини проти основ ...

Рада продовжила воєнний стан та загальну мобілізацію

середа, 8 травень 2024, 15:44

Верховна Рада проголосувала за продовження дії воєнного стану та загальної мобілізації в Україні. Цей правовий режим діятиме щонайменше ще 90 днів, а саме до 11 серпня 2024 року. Про це повідомляють у Telegram-каналі нардепа Олексія Гончаренка та у Tel...