Не підпускають до душ захисників України: Представники Московського патріархату поскаржилися на Генштаб ЗСУ

П​редставники РПЦ невдоволені, що тепер не матимуть доступу до українських військових частин.

Ілюстрація:Радіо Свобода

Українські військові можуть лишитися без духовної опіки своїх пастирів. Про це повідомляє офіційний сайт Української православної церкви, що перебуває в єдності з Московським патріархатом, передають Патріоти України.

Церковники прямо звинувачують Генштаб Збройних сил України в перешкоджанні "пастирській діяльності капеланів УПЦ". Зокрема, передачі храмів на території військових частин в користування УПЦ-КП. "Минулого місяця керівництво військової частини А-0222 окремого полку президента України передало церкву архістратига Михаїла, відновлену громадою УПЦ, Київському патріархату. Дане рішення було прийнято всупереч закону, без погодження з військовими — з паствою", - нарікають у Московському патріархаті.

Заступник голови відділу УПЦ по взаємодії зі ЗСУ та іншими військовими формуваннями архімандрит Лука Винарчук вважає, що "це наслідок державної політики, яка направлена на дискримінацію віруючих та священиків" Московського патріархату. "Були сформовані списки з іменами священиків Української православної церкви, яких названо "учасниками гібридної війни", серед них є й моє ім’я. Дані документи були розіслані з Генерального штабу на місця.

Окрім того, чотири роки представники різних структур та організацій писали про нас наклепи. В частині їх ігнорували та завжди ставилися з повагою до нас. Прийшло нове керівництво і відразу призначили штатним капеланом священика Київського патріархату, а мені сказали: священик Московського патріархату не може бути капеланом військової частини в полку президента", - пояснив отець Лука.

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...

В Ірані репера Томаджу Салехі, який підтримує Україну, засудили до смертної кари

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:40

Влада Ірану, яка раніше засудила до смертної кари українського ведучого, винесла смертний вирок реперу Томаджу Салехі. Покарання виконавець отримав через участь в антиурядових протестах 2022-2023 років. Як пише Reuters, репера визнали винним у "поширен...